Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Atmosfera je super"

Brozović: Osjećaj je isti kao uoči Rusije, vidjet ćemo kamo će nas to odvesti

Veznjak hrvatske reprezentacije i Intera pokušao je usporediti atmosferu s onom prije Mundijala...

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je startala pripremni miniciklus za Europsko prvenstvo remijem protiv Armenije 1:1 u Velikoj Gorici. Izbornik Zlatko Dalić jučer je dao priliku miješanoj momčadi, a jedan od onih koji su odradili svih 90 minuta bio je Marcelo Brozović.

Bivši dinamovac stigao je na okupljanje reprezentacije kao prvak Italije, ugrabio je svoj prvi naslov na Čizmi te u svoju trofejnu riznicu dodao prvu medalju poslije titule s Dinamom u HNL-u.

"Nakon dugih šest godina u Interu konačno sam osvojio naslov. Znači mi jako puno. Odigrali smo doista dobru sezonu i zasluženo osvojili prvenstvo," započeo je Marcelo Brozović u razgovoru za Novu TV.

Iako ima samo 28 godina, jedan je od senatora u nacionalnoj momčadi. Prije tri godine bio je dio reprezentacije koja je dogurala do srebra u Rusiji, a sad će ponovo pokušati napraviti rezultat u nešto drugačijoj momčadi.

"Atmosfera je super. Ja sam došao malo kasnije od ostalih, ali već na prvom treningu bilo mi je jasno da smo svi željni igre i dalje te da će to sve biti dobro," smatra.

Jučer protiv Armenije Vatreni nisu dograbili željeni rezultat, no on ionako nije u prvom planu kad je riječ o ovakvim provjerama. Dalić vjerojatno neće inzistirati na rezultatu ni protiv Belgije, koja će Hrvatskoj biti mnogo opasniji suparnik od jučerašnjeg.

"Najbitniji je pravi pristup, svatko mora dati sto posto. Zadnje tri utakmice nismo bili organizirani, nismo imali dobar pristup, mislili smo lako ćemo, a u današnjem nogometu to ne ide. Ako nisi sto posto, nema ni rezultata," komentira.

Pogledajte sažetke utakmice Hrvatske i Armenije:

Svejedno mu je tko je kraj njega i Modrića

Izbornik ima još 90 minuta protiv Belgije kako bi odabrao jedanaestoricu koja će istrčati protiv Engleske na Wembleyju, međutim Broz i Modrić ne moraju brinuti za minutažu jer su praktički sigurni starteri. Koga bi on najradije vidio kraj sebe kad dođe vrijeme prve utakmice na Europskom prvenstvu?

"Dobro se slažem sa svima u ofenzivi. Tko god igrao, dobro se slažem sa svima. Perišića znam već dugo i mnogo mi je lakše igrati s njim, ali imamo mladih i dobrih igrača, pa tu nema problema," kaže.

Za kraj je pokušao usporediti trenutačno stanje u reprezentativnom kampu s onim koji je vladao uoči starta Mundijala u Rusiji.

"Osjećaj je isti, vidjet ćemo gdje će nas to odvesti u utakmicama. Pristup je najbitniji, ako bude pravi, mislim da možemo daleko," podvukao je Broz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider