Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Završni komentar

Aljoša Vojnović priznao da su ga iznenadili Dalićevi potezi na kraju kvalifikacija: "Takve poteze nije bilo lako povući, ali..."

Robert Jarni i Aljoša Vojnović dali su završni osvrt na kvalifikacije Hrvatske za odlazak na SP u Katar.

Pobjedom u dramatičnoj završnici protiv Rusije u posljednjom kolu kvalifikacija, Hrvatska je osigurala izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru pred rasprodanim Poljudom.

Tom prilikom u studiju Nove TV okupili su se stručni komentatori Robert Jarni i Aljoša Vojnović koji su dali svoj osvrt na ovu utakmicu, ali i na cjelokupne kvalifikacije.

"Bila je to jako napeta utakmica. Naročito kad smo pritiskali, stvarali šanse, ali lopta nije htjela u gol. Na našu sreću sve se isplatilo, poljubila nas je sreća, svima nam je laknulo", rekao je legendarni hrvatski reprezentativac Robert Jarni.

Energija oko hrvatske nogometne reprezentacije je drugačija nego što je bila na početku kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, čak i na Europskom prvenstvu.

gol expired Hrvatska je sila, ne samo u regiji: Dalić mora pronaći pravog centarfora i onda će Vatreni biti jako opasni u Kataru divider

Unatoč svim problemima tijekom utakmice s Rusijom, promašenim šansama, vremenskim uvjetima, izgledalo je kao da su igrači odlučili ovu utakmicu dobiti pod svaku cijenu.

"Dečki su bili sjajni, čak bih rekao da smo otpuhali Ruse s travnjaka. Maksimalno koncetrirani, samopouzdani, bili su hladne glave, ali užarenog srca. Taj autogol je bio zaslužen, isprovociran.Potpuno zasluženo", rekao je Vojnović.

Jarni je jedan od najvećih nogometaša hrvatske nogometne reprezentacije, igrao je na dva prva velika natjecanja, a unatoč svim najavama kako će Vatreni imati problema s odlaskom na velika natjecanja kada u mirovinu ode njegova, brončana generacije, on je vjerovao da to neće biti slučaj.

gol expired VIDEO Urnebesna izjava Gvardiola, svi su se smijali, a Dalić mu i zapljeskao: "Nemam pojma što pričam" divider

"Ovo područje je nevjerojatno, ima jako puno talenata. Do tada smo imali jako kvalitetne trenere koji su nas svemu naučili, znao sam da ćemo imati talenata, samo je bilo pitanje hoće li oni sazrijeti. Danas naši igrači sazrijevaju s 25 ili 26 godina, mislim da je to malo prekasno. Više bi im se isplatilo da slušaju trenere", rekao je Jarni pa izdvojio jedan primjer.

"Majer je otišao u Rennes koji je između petog i desetog mjesta na ljestvici francuske Ligue 1, to je fantastično jer će tamo igrati i steći nove navike. To je najbitnije, a neki igrači koji su otišli odmah u klubove poput Milana nisu imali puno šansi za dokazivanje".

Zlatko Dalić Dalić komentirao povratak Rakitića u reprezentaciju: "Svi su dobrodošli", Rebić? "Spreman sam oprostiti, ali..." divider

S ovim uspjehom Zlatko Dalić je postao najbolji izbornik u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, vodit će reprezentaciju na treće veliko natjecanje. Sada sve izgleda divno i krasno, ali nije bilo baš sve krasno na startu kvalifikacija.

''Da budem iskren, Dalić me iznenadio''

Vojnović tvrdi da ga je iznenadio Dalić svojim izjavama, ali i potezima.

"Dalić je bio aspolutni ključ za ovaj preobražaj Vatrenih. Da budem posve iskren, iznenadili su mu potezi koje je on povukao, kao i poruke koje je slao igračima u tom trenutku. Te poteze nije bilo lako povući u tom trenutku, ali sve mu se vratilo s kamatama. Sada u mirnom okruženju možemo pripremati sve za Svjetsko prvenstvo".

gol expired Ruski mediji: "Hrvati nisu slučajno odabrali Poljud za ovu utakmicu, dobili smo pakao koji nam je obećao Lovren" divider

Do Svjetskog prvenstva u Katar ostaje godinu dana, to je dosta duga pauza u kojoj bi se mogli pripremiti brojni mladi igrači.

"Tu možemo nabojati Majera, Ivanušeca, Stanišića, Sučića. U godinu dana se može steći jako puno znanja i samopouzdanja, a igrači koji sada kucaju na vrata mogu napraviti veliki iskorak", zaključio je Jarni.

Najbolji trenuci s utakmice Hrvatske i Rusije

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider