Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
analiza milana stjelje

Nije sve tako crno: Bilo je i pozitivnih strana u visokom porazu od Španjolske

Vatreni su bili puno bolji od Španjolaca u prvih 20 minuta utakmice i otuda treba crpiti pozitivu.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Mislim da nikome u Hrvatskoj nije lako nakon utakmice protiv Španjolske, ali nije sve tako crno, bilo je i pozitivnih strana naše reprezentacije.

Jer koliko god to možda čudno zvučalo, Vatreni su doista bili puno bolji od Španjolaca u prvih 20 minuta utakmice i otuda treba crpiti pozitivu!

U tom je razdoblju posebno kvalitetno funkcionirao visoki presing, kojim se otvorila jako dobra prigoda za Ivana Rakitića, ali je njegov udarac za nekoliko centimetara promašio metu i prošao pored gola.

Valja pohvaliti odličan nastup Šime Vrsaljka koji je bio izrazito prodoran po svojoj desnoj strani. U 14. minuti sjajnom ga je dijagonalom pronašao Marcelo Brozović, da bi u završnici akcije De Gea malim dodirom koljena obranio udarac Santiniju. No u toj akciji treba, i unatoč promašaju, pohvaliti Ivana Santinija zbog toga sjajne kratnje kojom si je otvorio puno prostora.

Brozović je majstorski proigrao Vrsaljka, a Santini prvo napravio kretnju prema drugoj vratnici. Na taj način tjera Ramosa i Nacha da se povuku i zatvaraju paralelnu liniju dodavanja, a sve kako bi zapravo tražio povratnu loptu u sada potpuno ispražnjenom prostoru. Dakle, sve odlično, osim same realizacije.

Vrsaljko je četiri minute kasnije namjestio šansu i Ivanu Perišiću nakon odličnog dubinskog proigravanja kapetana Luke Modrića, ali je i u ovoj situaciji španjolska obrambena reakcija bila je bolja od naše napadačke.

I onda nažalost dolazi do ozljede do tad odličnog Vrsaljka. Izbornik Dalić rupu je pokušao zakrpati uvođenjem Marka Roga koji nije desni bek, već veznjak, ali se Dalić uzdao u njegove fizičke kapacitete, bez obzira na slabu minutažu u Napoliju. Nažalost, taj eksperiment nije upalio, iako je Rog zapravo najmanje kriv za potop koji je uslijedio.

Kod prvog pogotka Španjolske nitko od naših veznjaka nije ispratio Saula koji je pristigao iz drugog plana, a kod trećeg gola ostavljeno je previše prostora za udarac Marca Asensija, za kojeg se zna da ima fantastičan šut.

U toj situaciji, Perišić nije došao u pomoć duplirati stranu s Pivarićem, a i Pivarić griješi u postavljanju jer pušta Asensija prema sredini, umjesto da se postavi baš u taj dio terena i otvara Asensiju prodor uz liniju gdje bi Asensio bio na slabijoj desnoj nozi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider