Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maslo Šukera i Uefe...

Gazdu peče poraz iz Zagreba: Bugari, dođite da se Hrvati...

Vlasnik Ludogoreca Kiril Domuščijev dobro se sjeća gola Domagoja Vide u 98. minuti utakmice na Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Sve je to maslo Davora Šukera i Uefe“, ljutito je izjavio gazda Ludogoreca Kiril Domuščijev, nakon što je bugarski klub prošle godine u Zagrebu primio odlučujući pogodak u 98. minuti. Dinamo je prošao u Ligu prvaka, a Ludogorec se morao zadovoljiti Europskom ligom.

>> VIDEO: BBB-i se sukobili s huliganima CSKA, privođenja u centru Sofije

>> VIDEO: Svi pamte Vidu, ali sjetite se tko je spasio Dinamo u Bugarskoj

>> Ivanković: Nismo prepotentni, ali u Sofiju smo došli po pobjedu!

Ove sezone ponovno su se ukrstili putovi Dinama i Ludogoreca, ovaj put u skupini Europske lige. Zagrepčani večeras u Sofiji zapravo spašavaju sezonu, dok Ludogorec nakon senzacionalno trijumfa u Eindhovenu ima priliku protiv Dinama čekirati kartu za europsko proljeće. Ako Ludogorec upiše nova tri boda, bit će na korak od povijesnog uspjeha kluba.

Osveta za Zagreb

Dumaščijev ističe kako je važno da njegova momčad ne razmišlja o osveti, već da ostane usredotočena na igru, iako kaže kako se jako dobro sjeća svega što se događalo u Zagrebu...
„Naši nogometaši su profesionalci, ali tko zna u kojem smjeru može otići utakmica. Teško je unaprijed reći što će se događati. Raspoloženje u momčadi je odlično. Imamo stvarno dobru šansu da dočekamo proljeće u Europi“, kazao je vlasnik Ludogoreca te dodao:
„Momčad se dobro pripremila za bitku koja nas očekuje. Zna se koji je koncept igre Ludogoreca, mi uvijek želimo pobijediti.“

'Bugari, dođite na stadion!'

Ludogorec ne može igrati u svojem Razgradu, a Dumuščijev se nada da će nacionalni stadion Vasil Levski u Sofiji pohoditi veliki broj ljudi.
„Loše vrijeme i kasan početak utakmice mogu pokvariti atmosferu, ali nadam se da će doći barem deset tisuća ljudi. Pravi Bugari, patriote i ljubitelji nogometa doći će podržati našu momčad, da se Hrvati ne osjećaju kao da igraju kod svoje kuće“, kaže Dumaščijev te povlači pitanje koje je hrvatskim građanima dobro poznato.
„Zbilja je žalosno da europske utakmice ove razine ne možemo igrati u našem Razgradu. Država i političari nisu ništa učinili po tom pitanju, iako su ovakvi događaji od nacionalnog interesa. Naš grad od toga može samo profitirati. Nažalost, u našoj državi vlada totalna zbrka.“

Humanitarna akcija

Kako bi privukli građane Sofije na utakmicu služba za odnose s javnošću Ludogoreca pokrenula je humanitarnu kampanju prikupljanja sredstava za dječju bolnicu.
„Podržite Ludogorec, spasite djecu“, slogan je koji je smisla supruga vlasnika Ludogoreca. Dumaščijev se pohvalio kako je zajedno sa svojim poslovnim partnerima donirao velika sredstva. U akciju su se uključili i nogometaši Ludogoreca koji su dali osobne priloge, a predviđeno je i da u tu svrhu ide dio prihoda od ulaznica s utakmice. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider