Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri u Sofiji

VIDEO: Svi pamte Vidu, ali sjetite se tko je spasio Dinamo u Bugarskoj

I ove sezone UEFA-ine kuglice donijele su Dinamu Ludogorec.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na spomen bugarskog prvaka prva asocijacija jest Domagoj Vida i njegov pogodak za prolaz u 98. minuti zagrebačkog uzvrata. Ludogorec je sve do osme minute sudačke nadoknade imao poželjnih 2:2, ali onda se na centaršut Alispahića ukazao Vida i bacio Bugare na koljena, a Dinamu širom otvorio vrata Lige prvaka, jer Modrima su Bugari bili puno ozbiljniji protivnik i od Sheriffa i od Maribora koje su kasnije preskočili za ulazak u natjecanje po skupinama.

>> Ivanković: Nismo prepotentni, ali u Sofiju smo došli po pobjedu!

Nakon takvog raspleta uzvrata u potpunosti je u drugom planu ostala prva utakmica, u kojoj je Dinamo također u posljednjim sekundama došao do željenog rezultata.

Ludogorec - Dinamo večeras će se igrati na stadion Vasil Levski u Sofiji, a ne u Razgradu, gdje je 18. srpnja prošle godine hrvatski prvak bio na konopcima.

Ludogorec je bio bolja momčad, a u vodstvo je stigao u 67. minuti preko Brazilca Marcelinha, koji će se u revanšu pretvoriti u tragičara. Imali su Bugari nakon toga i nekoliko (poluprilika) kojima su mogli povećati prednost, a u prvoj minuti sudačke nadoknade stigla je ona najbolja.

Na njihovu žalost, ukazao se tada Ante Rukavina, koji je prvo požrtvovnim uklizavanjem u petercu Modrih spriječio čisti zgoditak, da bi nekoliko desetaka sekundi kasnije na drugoj strani matirao Uroša Golubovića. Tako je umjesto gotovo nedostižnih 2:0 prvi dvoboj Ludogoreca i Dinama završio sa, za Modre vrlo dobrih 1:1...

Ante Rukavina ostao je zbog ozljede u Zagrebu i ne konkurira za ovu utakmicu, a na Branku Ivankoviću je da 'izmisli' nekog novog spasitelja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider