Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Ako Kovaču na Poljudu 'glava nije pukla', ne znamo kad će!

Nakon ovakve igre u derbiju, postoji li igrač na obje strane koji bi imao hrabrosti dignuti ruku i reći Kovaču da ga treba pozvati u reprezentaciju?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u Splitu još jednom potvrdio ono što se davno prije znalo – da će se prošetati do nove, devete uzastopne titule prvaka.
Međutim, je li izbornik Niko Kovač imao što zanimljivog vidjeti u najvećem derbiju hrvatskog nogometa? Pred derbi se puno pisalo i govorilo o tome kako je to krasna prigoda za igrače obje momčadi da se nametnu izborniku.

 Hajduk pao bez ispaljenog metka: Dinamo obranio titulu prvaka!

VIDEO Zdravko Mamić se potukao s bivšim igračem Hajduka pa završio na policiji!

Mamić zavapio nakon incidenta u loži: Zašto nas u Splitu pljuju i gađaju?

Tudor priznao: Dinamo je bio jednostavno bolji, a mi smo bili slabi!

Čop zabio na Poljudu: 'Dite' sam Hajduka, ali dajem sve za Dinamo!

Kovač će vjerojatno reći kako će dojmove i razmišljanja o potencijalnim reprezentativcima zadržati za sebe, no teško da je puno toga zapisao u svoju bilježnicu. Što se tiče igre, bio je to jedan od onih derbija čiji bi opis u najkraćem glasio „ubi Bože“. Ne znamo kako je bilo izborniku, ali nas je zaboljela glava već nakon prvog poluvremena, iako nismo previše zahtjevni što se tiče domaćeg prvoligaškog nogometa.

Svi uvjeti za spektakl ispunjeni

A bili su ispunjeni gotovo svi uvjeti za spektakularan nogomet. Poljud je bio dobrano popunjen, derbiju je svjedočilo preko 20.000 gledatelja, možda čak i 25.000, vrijeme je bilo fantastično, atmosfera na tribinama dobra i poticajna, ali ne i odveć užarena i neprijateljska. Jasan je i razlog, Dinamo je stigao na Poljud s deset bodova razlike tako da tenzije među navijačima nisu bile nešto posebno izražene. Momčadi stoga nisu bile pod nekim posebnim pritiskom, jer utakmica u rezultatskom smislu nije o ničemu posebno odlučivala. Nije se igralo ni grubo, Hajduk je pod vodstvom Igora Tudora davno napustio takav stil igre.

Umjesto baleta iz Boljšoj teatra, gledali smo sirotinjsko kolo

Da je teren bio nešto bolji, rekli bismo da su uvjeti bili savršeni za veliku predstavu, no umjesto baleta iz Boljšoj teatra, gledali smo sirotinjsko kolo s priučenim plesačima. Iako Dinamo nije odigrao ništa posebno, Hajduk kao da nije postojao na terenu. Bila je to vjerojatno najlošija partija „bijelih“ pod vodstvom Tudora, čak lošija od nedavne „petarde“ u Kupu. Hajduk je odigrao kao da je formirao momčad od slučajnih prolaznika nekoliko sati prije početka utakmice. Tudor je do sada izvlačio maksimum od ove vidljivo limitirane momčadi Hajduka, no teško je držati takav ritam cijelu sezonu. „Bijeli“ pod Tudorom pokušavaju igrati kombinatorno i lepršavo, taj pristup im donosi rezultate protiv ostatka HNL-a, ali protiv Dinama to jednostavno teško može proći."Bijeli" jednostavno nemaju dostatnu kvalitetu.

Dinamo je mogao i trebao masakrirati Hajduk

Dinamo je i bez neke izrađene igre mogao masakrirati Hajduk usred Splita, „modri“ su imali barem sedam-osam kontri za lagane pogotke, no uvijek bi kasnili s predajom lopte ili bi se upuštali u solo akcije, a potom bi lopte uglavnom letjele nebu pod oblake. Nedovoljno dobra tehnika udarca najveći je nedostatak hrvatskih prvoligaških igrača pa i dinamovaca. Dojam je da Hajduk ne bi zabio pogodak da se igralo do sudnjeg dana, a nismo sigurni ni da bi Dinamo iskoristio neku od šansi do kraja utakmice da nije bilo jedanaesterca. „Modri“ još uvijek previše promašuju, što im je stara boljka, a u doigravanju za Ligu prvaka očekuju ih znatno ozbiljnije momčadi protiv kojih će se svaki promašaj skupo plaćati.

I kad podvučemo crtu ispod derbija, moramo se upitati postoji li igrač na obje strane koji bi imao hrabrosti dignuti ruku i reći Kovaču da ga treba pozvati u reprezentaciju

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider