Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro raspoloženi

Dalić zamiješao udarnu postavu, Vrsaljkova forma brine izbornika: Budući predsjednik HNS-a otkrio kakva je atmosfera

Hrvatska reprezentacija odradila je trening na Wembleyju dan uoči velikog ogleda s Engleskom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što se tiče udarnog sastava Hrvatske protiv Engleske, nismo ništa pametniji nakon odgledanih 15 minuta treninga hrvatske reprezentacije na Wembleyju.

Jasno da se na zagrijavanju nije moglo ništa zaključiti. Međutim, škicnuli smo kroz prozor press-centra nakon pola sata, kada je već počeo ozbiljniji dio treninga, ali opet nismo mogli doći do nekog konkretnijeg zaključka.

gol expired Nakon šokantnih scena na terenu, iz Danske ipak dobra vijest: "Eriksen je pri svijesti, razgovarao sam s njim" divider

Naime, izbornik Dalić elegantno je promiješao karte. Preiskusan je da ne bi znao kako Vatrene poskrivečki prate brojne oči. Wembley je toliko velik, s toliko popratnih prostorija, da je nemoguće sve pokriti. Zbog toga se službenici Uefe nisu ni trudili navući zavjese. Doduše, upozorili su nas ako nastavimo prilaziti prozorima da će morati zamračiti prostoriju.

Udarna postava s četiri upitnika 

Igralo se na dva gola, na skraćenom terenu. Među igračima koji su nosili markere bila je većina prvotimaca. „Uljezi“ su bili Badelj, Budimir i Lovren, oni gotovo sigurno neće krenuti od prve minute, a za Barišića je to još veliko pitanje.

Novinari su i dalje mišljenja da bi Dalić mogao promijeniti sastav, odnosno da su spekulacije s Kramarićem i Gvardiolom blizu istine. Nitko to ne može jamčiti, ali čini se da u tom dimu ima vatre.

gol expired VIDEO Na treningu Engleza se pojavio avion s porukom o Hrvatima, jesu li u pravu? divider

Pitao sam na press-konferenciji izbornika strahuje li kao većina novinara kako će odigrati Šime Vrsaljko. Pojasnio sam da je u pripremnim utakmicama nije izgledao baš dobro, da je daleko od nekadašnje forme.

Izbornikov odgovor bio je prilično izravan. Potvrdio je konstataciju da Vrsaljko nije u formi kakvu bismo svi željeli, da je problem što nije dugo igrao, ali i da se nada kako će podizati razinu iz utakmice u utakmicu.

Vrsaljko mora podići formu

Može li se još nešto iščitati između redova? Je li moguće da Dalić odustane od Vrsaljka i krene s nekom drugom opciju? Razmišlja li možda o takvom potezu?

Dalić sigurno ima plan B, ali teško da će mijenjati Vrsaljka. Puno je vjerojatnije da će krenuti s njim i vidjeti kako će to ići. Nadajmo se da će ispasti dobro, da će Vrsaljko opet stisnuti gas kada je najpotrebnije.

gol expired Vatreni odradili trening pred utakmicu s Engleskom: Pogledajte fotografije s Wembleyja divider

Na tribinama Wembleyja, odmah uz teren, trening je pratio Marijan Kustić, trenutačni izvršni direktor HNS-a i glavni kandidat za novog predsjednika HNS-a.

Uz Kustića je sjedio Ognjen Vukojević, bivši hrvatski reprezentativac i izbornik U-20 reprezentacije. Obojica su bili dobro raspoloženi, s nimalo straha ili zabrinutosti.

Kustić maksimalno opušten, Šukera nismo vidjeli

„Bit će to dobro, uopće ne brinem“, kazao nam je Kustić opušteno sjedeći na stolcu.

Mimikom i govorom tijela odavao mirnoću i staloženost. Čini se da duboko vjeruje kako će Hrvatska polučiti dobar rezultat na Euru.

"Atmosfera je stvarno odlična, imamo zbog čega biti optimistični", kazao je Kustić.

Tko će pobijediti danas na Wembleyju?

Ukupno glasova:

U polušali upitao sam ga priprema li se polako za predsjedničku fotelju? Nije ništa odgovorio, samo se znakovito nasmiješio. Bio je to pogled koji govori više od tisuću riječi.

Davora Šukera nije bilo u blizini. Matko tko zna gdje se kreće još uvijek aktualni predsjednik HNS-a. Nema tog radara koji bi mogao otkriti njegove koordinate. Ionako je sada svejedno, svjestan je da mu je odzvonilo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider