Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Voli Škotsku, ali

Hrvatska ima tajno oružje za prolaz u osminu finala: Otkrivamo tko je Škot koji bi mogao srušiti svoju reprezentaciju

Važnu ulogu u sutrašnjoj utakmici protiv Škotske imat će baš jedan Škot. On je dugogodišnji pomoćnik Zlatka Dalića.

Uoči ključnog dvoboja za plasman u osminu finalu, Hrvatska - Škotska, otkrivamo tko je videoanalitičar u stručnom stožeru Zlatka Dalića, koji bi mogao imati važnu ulogu u prolasku u drugi krug na Euru 2020.

Njegovo ime je Marc Rochon, a on je škotsko tajno oružje u hrvatskom taboru.

Niti jedan trening "Vatrenih" ne mimoiđe njegovo stručno oko. Iz svoje improvizirane sobice kraj rovinjskog kampa, Škot Mark Rochon snima i analizira svaki detalj.

Ivica Medo Gol.hr u Glasgowu: Škoti su doživjeli veliki šok, svog igrača su uspoređivali s Modrićem, a sad ne može igrati divider

Prati se sve - kretnje igrača, kako tko stoji, koji dio terena pokriva. Ipak, kad ga pitamo o tome koje su tajne škotske reprezentacije i što je detektirao u svojim analizama - ne otkriva puno.

"Škotska je momčad koja se puno trudi i radi, pošteno pristupaju svojim zadacima. Imaju jako dobrih igrača, i pristupit ćemo im jako profesionalno", rekao je.

Uoči svake utakmice Rochon podatke detaljno prezentira izborniku Daliću i cijelom stručnom stožeru. Njih dvojica znaju se još iz dana u Al Ainu i od tada su nerazdvojni.

gol expired Škote uoči Hrvatske pokosio koronavirus: Ostali bez nacionalnog junaka, ali njegovi kontakti neće u izolaciju? Izbornik bez komentara divider

"Kada je napustio klub i postao izbornik Hrvatske, poslao sam mu poruku i zaželio sve najbolje na novom poslu i neka mi se javi ako treba bilo što. Odgovorio mi je kako ima dva dana da se pripremi za utakmicu protiv Ukrajine i zamolio me analizu njihove igre", otkrio je škotski analitičar pa otkrio da je nakon toga postao član njegovog stručnog stožera.

"Koristio je te podatke, a nakon toga sam mu se pridružio u playoffu za Svjetsko prvenstvo koje je Hrvatska igrala protiv Grčke. Uspjeli smo tada, uspjeli smo na Mundijalu i od tada sam u stožeru, uživam", kazao je.

gol expired Škoti ponudili urnebesno objašnjenje: Evo zašto tvrde da njihov as ne mora u samoizolaciju uoči Hrvatske divider

Srce, naravno, kuca za Škotsku, ali sutrašnjoj utakmici pristupa kao profesionalac.

"Fokusiran sam na to kako Hrvatska može doći do pobjede. Bilo bi lijepo vidjeti Škotsku koja može zaprijetiti, ali za mene će to biti profesionalan zadatak i fokusiran sam na pobjedu Hrvatske."

Pa se nadamo da ćemo Škotima sutra navečer, zajedno s Rochonom, poručiti - do viđenja!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider