Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
It is coming home?

Izbornik Engleske: "U Rusiji smo imali manja očekivanja, ali sada moramo do polufinala EURO-a"

Englezi otvaraju Euro 2020 utakmicom protiv Hrvatske na Wembleyju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska mora izboriti polufinale Europskog prvenstva 2020 na Wembleyju, a sve ispod toga smatralo bi se neuspjehom, priznao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Engleska će igrati tri utakmice skupine D protiv Hrvatske, Škotske i Češke na svom omiljenom stadionu, kako i osminu finala, ako završi prva u skupini. Prva utakmica, Engleska - Hrvatska, na rasporedu je u nedjelju 13. lipnja, s početkom u 15 sati na Wembleyju.

gol expired Glavni problem Vatrenih – realizacija: Kad igrač koji najbolje zna dati gol ne želi na mjesto centarfora, onda ide na klupu divider

"Da, vjerojatno bi sve osim plasmana u polufinale bio neuspjeh. Moramo živjeti s ovim očekivanjima", rekao je engleski izbornik pa se osvrnuo na pitanje novinara jesu li spremni za polufinale.

"Pa, dva puta smo dolazili do polufinala, pa je sljedeći korak pokušati ići dalje", rekao je Southgate referirajući se na poraze u polufinalu na Svjetskom prvenstvu od Hrvatske (2:1 nakon produžetaka) i Nizozemske u Ligi nacija (3:1).

Marcelo Brozović Brozović: Osjećaj je isti kao uoči Rusije, vidjet ćemo kamo će nas to odvesti divider

Engleska u povijesti ima samo jedno veliko finale, na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, kada su na svom terenu osvojili naslov pobjedom protiv Njemačke.

Trideset godina kasnije, na Europskom prvenstvu 1996. godine, Njemačka se osvetila pobijedivši "Tri lava" nakon penala u polufinalu. U jedanaestoj seriji penal je promašio baš Southgate.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider