Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenađujući Southgateov potez

Otočki mediji ne prestaju pričati o konačnom popisu Engleske: Mnogi su ostali začuđeni

Na konačnom popisu za Euro 2020 Engleska ima čak četiri desna beka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate objavio je konačan popis od 26 igrača za predstojeći Euro 2020

Tako su sa šireg popisa otpala sedmorica igrača, a na opće iznenađenje Southgate je uvrstio čak četiri beka na konačan popis. To su: Trent Alexander ArnoldRecce JamesKyle Walker i Kieran Trippier.

Marcelo Brozović Brozović: Osjećaj je isti kao uoči Rusije, vidjet ćemo kamo će nas to odvesti divider

Upravo je engleski izbornik, kako otkrivaju otočki mediji, najviše upitnika imao oko pozicije desnog beka. A kako i ne bi kada je konkurencija strašna. Tako će za prvu utakmicu Europskog prvenstva Engleska - Hrvatska, koja se igra 13. lipnja na Wembleyju, Southgate imati slatke brige.

Na primjer, ove sezone James je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem, Walker Premierligu s Cityjem, Trippier La Ligu s madridskim Atleticom, dok Alexander-Arnold nije imao baš sjajnu sezonu s Liverpoolom.

Zbog toga su mnogi očekivali kako on neće biti na širem popisu, a kamoli na konačnom popisu Engleske za nadolazeće Europsko prvenstvo 2020. No jučer poslijepodne stiglo je iznenađenje.

Zlatko Dalić - 2 Sada je konačno: Dalić potvrdio popis od 26 igrača za Euro 2020 divider

Ako se uzme u obzir da je Alexander-Arnold propustio posljednje tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022., to zaista i jest veliko iznenađenje.

Nevjerojatna konkurencija za jednu poziciju

No što se krije iza odluke engleskog izbornika? Jesu li mu zaista potrebna čak četiri igrača za jednu poziciju?

Iako se obrambene kvalitete Alexandera-Arnolda često preispituju, njegove napadačke kvalitete nitko ne može osporiti. Izvrsno izvodi prekide, kreira opasne šanse, zabija iz nemogućih situacija, sve ga to čini vrhunskom klasom. Uostalom, to je i dokazao u dresu Liverpoola nebrojeno puta.

Možda on i neće biti prvi izbor engleskog izbornika, ali bilo bi ga zaista šteta ostaviti doma. Dakle, četiri beka jesu previše, ali napadačka svestranost Alexandera-Arnolda opravdava njegov odlazak na Euro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider