Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Imamo najbolji vezni red"

Škoti uoči Hrvatske nazvali Slavena Bilića: "Večeras nas možete pobijediti, oduševili ste igrom protiv Srbije..."

Bivši hrvatski izbornik najavio je ključan dvoboj za osminu finala Eura 2020, Hrvatska - Škotska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči ključnog dvoboja za plasman u osminu finala, Hrvatska - Škotska, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prognozirao je ishod večerašnjeg susreta Eura 2020 za škotske medije.

"Naravno da Škotska može pobijediti. Da budemo fer, nisu imali sreće protiv Engleske. Jako se dobre brane, a osim toga na lijevoj strani imaju Tierneyja i Robertsona", rekao je Bilić pa dodao kako je na hrvatskoj reprezentaciji veliki pritisak.

"Hrvatska je još uvijek viceprvak svijeta, a ispadanje u prvom krugu natjecanja bio bi veliki neuspjeh za nas", kazao je bivši izbornik koji je bio oduševljen željom i borbenošću škotske nogometne reprezentacije u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Srbije.

Bilić oduševljen škotskom igrom protiv Srbije

"Gledao sam Škotsku protiv Srbije, a način na koji su proslavili pobjedu, točno ste mogli vidjeti koliko su željeli pobijediti i koliko im je to značilo. Oni su top profesionalci koji igraju na top razini. To su igrači koji igraju za Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, sve velike nogometne klubove. Oni su tu s razlogom, jer žele pobijediti".

gol expired Vatrenima se poklopili rezultati: Evo što porazi Finske, Rusije i Ukrajine znače za Hrvatsku divider

Usporedio je bivši hrvatski izbornik sadašnju Hrvatsku i Hrvatsku koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

"Malo zaostajemo, moramo to nadoknaditi. Mlađi igrači koji igraju prvi put na velikom natjecanju, kao igrači koji su bili najbolji 2018. godine, moraju platiti cijenu iskustva, kao što su oni plaćali 2008., 2010., 2012.

"Jedino Francuzi mogu konkurirati Hrvatima..."

"Možda u ovom trenutku previše očekujemo od hrvatske nogometne reprezentacije, ali na papiru Hrvatska ima veću individualnu kvalitetu od Škotske", kazao je pa objasnio kako hrvatskom veznom redu može konkurirati samo francuski vezni red.

"Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. Jako malo momčadi u svijetu ima takvu kvalitetu u veznom redu".

Za kraj, Bilić smatra kako hrvatski reprezentativci znaju kako igrati i kako pobijediti ključne utakmice na velikim turnirima.

"Oni znaju kako igrati utakmice na velikim natjecanjima, kako pobijediti u takvim utakmicama. Većina ih je bila na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, oni znaju kako treba reagirati u ovakim utakmicama, ali to moraju pokazati na terenu", zaključio je Bilić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider