Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Hrabra odluka izbornika"

Aljoša Vojnović o osmini finala protiv Španjolske: "Sigurno imaju mane, došlo je vrijeme da naplatimo dugove iz prošlosti"

Stručni komentator Aljoša Vojnović dao je svoj komentar na Škotsku i utakmicu osmine finala protiv Španjolske.

U susretu 3. kola skupine D Hrvatska je pobijedila Škotsku s 3:1 na Hampden Parku u Glasgowu i osigurala plasman u osminu finala Europskog prvenstva 2020 kao drugoplasirana reprezentacija u skupini.

Tako je HNS danas objavio kako hrvatski navijači mogu doći do ulaznica za utakmicu osmine finala koja je na rasporedu u ponedjeljak, 28. lipnja na Parkenu u Kopenhagenu.

Hrvatski navijači - 1 Invazija hrvatska navijača na Kopenhagen: Prodaja ulaznica kreće u 11 sati! divider

Stručni komentator Nove Tv Aljoša Vojnović smatra da je Hrvatska pokazala da je velika reprezentacija.

"S obzirom da do sada nismo igrali sjajno, ovo je velika pobjeda. Samo velike ekipe, ekipe koje imaju kult reprezentacije, mogu napraviti ovakav preokret i pobijediti u utakmici koja se mora pobijediti", rekao je pa se dotaknuo komentara određenih navijača da je škotska nogometna reprezentacija slaba.

"Nepošteno je pričati o Škotima kao slaboj reprezentaciji, mislim da su se pokazali u dobrom svijetlu na ovom Euru. Neki igrači škotske reprezentacije su me pošteno iznenadili, tako da mislim da je ovo velika pobjeda protiv dobre ekipe koja je igrala na domaćem terenu".

"Dalić je povukao dva ključna poteza"

Vojnović smatra kako je ključ pobjede bio u odluci izbornika Zlatka Dalića da ne eksperimentira previše te da krene s uobičajenom formacijom.

"Slažem se. Formacija 4-2-3-1 s povratkom Nikole Vlašića i Brune Petkovića u sastav je bila pun pogodak. Naravno, tome treba dodati i pristup koji je granačio s fanatiičnim pristupom".

gol expired Škotska je bila jedna od četiri reprezentacije koje nikad nismo pobijedili, znate li ostale tri? divider

Jedan od najboljih u sjajnoj predstavi protiv Škotske bio je Marcelo Brozović.

"Apsolutno, Brozović je bio maestralan, on je najbolji kada se za njega na terenu ne vidi ni ne čuje.Prepustio je vođenje igre svojim kolegama, Mateu Kovačiću i Luki Modriću, ali teško je zaista izdvojiti samo jednog pojedinca koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Škotske. To su bili Modrić, Petković, Vlašić pa i Joško Gvardiol..."

"Moramo pobijediti veliku reprezentaciju..."

Vojnović je pohvalio izbornika Zlatka Dalića na hrabrom potezu što je u sastav umjesto Šime Vrsaljka, uvrstio Josipa Juranovića.

"Mislim da se dižemo, a nitko neće biti sretan što igra protiv nas. Tako da će u drugom krugu natjecanja biti potpuno drugačiji pristup utakmicama, svašta se tu može dogoditi. Ako sanjamo veliki rezultat na Euru, onda moramo pobijediti veliku reprezentaciju".

Jedna od velikih reprezentacija na Europskom prvenstu zasigurno jest Španjolska koja će biti protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u osmini finala.

"Do danas Španjolci nisu bili uvjerljivi. Sigurno je da postoje određene krhotine u njihovom oklopu, samo ih trebamo pronaći".

"Protiv njih smo igrali ima ozbiljnih borbi unazad nekoliko godina, ali mislim da je sada napokon došlo vrijeme za naplatu", zaključio je Vojnović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider