Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sljedeće odredišta: Danska

Invazija hrvatska navijača na Kopenhagen: Prodaja ulaznica kreće u 11 sati!

Hrvatski navijači pripremaju se za odlazak na utakmicu osmine finala protiv Španjolske u Kopenhagenu.

Navijačko ludilo u korona mjerama relaksiranoj Danskoj traje od početka Europskog prvenstva 2020.

Kopenhagenom dominiraju crvena i bijela, a boje će ostati iste i sljedeći ponedjeljak, a jedino se uzorak mijenja u dobro poznate hrvatske kvadratiće.

Tako se na utakmici, Hrvatska - Španjolska, koja se igra u ponedjeljak, 28. lipnja očekuje invazija hrvatskih navijača, a HNS je danas objavio kako navijači mogu doći do ulaznica za utakmicu osmine finala.

Prodaja ulaznica kreće danas ujutro (četvrtak), preko UEFA-inog portala, a hrvatskom sektoru namijenjeno je oko 3 i pol tisuće ulaznica, a prvenstvo kupnje imat će oni koji prvo pristupe HNS-ovom portalu, koji se otvara sutra ujutro, 24. lipnja u 10 sati i zatraže kod.

Jednim kodom mogu se kupiti četiri ulaznice.

"Bitno je napomenuti da će na UEFA-inim stranicama portal za hrvatske navijače biti otvoren od četvrtka, 24. od 11 sati do petka, 25. do 11 sati. U tom roku će vrijediti pristupni kodovi koji će navijači dobiti od HNS-a", rekao je Nikša Martinac, povjerenik za ulaznica HNS-a.

Nakon toga, ulaznice idu u slobodnu prodaju. Stadion Parken prima do 25 tisuća navijača, odnosno, 65 posto kapaciteta. Jedan od onih koji će biti na stadionu je i Zvone Barbir, Hrvat koji posljednjih pet godina živi u Kopenhagenu.

gol expired Šveđani zabili u posljednjim sekundama i donijeli nam najtežeg protivnika: Hrvatska protiv Španjolske u osmini finala divider

"Htio bih sve nas vidjeti na stadionu, da svi podržimo reprezentaciju. Da dođemo i navijamo, kako smo to već stotinu puta odradili", rekao je navijač hrvatske reprezentacije iz danske prijestolnice.

Prije odlaska u Dansku treba znati i nekoliko detalja. Za ulazak u zemlju treba vam ili potvrda da ste potpuno cijepljeni, ili da ste preboljeli koronavirus. Ako ne zadovoljavate ta dva uvjeta, morate se testirati po dolasku u Dansku.

gol expired Treći put zaredom na Euru na Španjolce: Hrvatska na putu Enriquevoj zlatnoj mladeži do još jednog zlatnog ljeta divider

"Centri za testiranje strateški su raspoređeni na svakom dijelu grada. Najbliži je na aerodromu, a testovi se jako brzo odrađuju. Rezultati stižu već za 20 minuta porukom na mobitel i besplatni su", rekao je Barbir.

A kao zagrijavanje za Kopenhagen, nekima je poslužio večerašnji spektakl u Budimpešti između Francuske i Portugala.

"Hrvatski navijači su došli u Budimpeštu, kada već nisu mogli doći u Veliku Britaniju. Evo nas ovdje u Budimpešti na fešti nogometa, a nadam se da ćemo u velikom broju doći i do Kopenhagena", poručio je Slavko Husnjak iz "Budi ponosan" fan cluba.

Pripremaju se čarter letovi za hrvatske navijače

"U pripremi je više čarter putovanja iz Zagreba prema Kopenhagenu, bez ulaznica ili s ulaznicama. To sve zavisi od aranžmana, ali svakako će biti čarter letova", rekao je Boris Žgomba, predsjednik udruženja putničkih agencija HGK.

Cijene ulaznica za utakmicu osmine finala trebale bi iznositi između 100 do 150 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider