Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
morate biti brzi

Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Španjolska: Krenula prodaja, evo kako ih kupiti

Hrvatska će imati brojnu podršku u Kopenhagenu protiv Španjolske.

Hrvatski navijači na utakmici Hrvatska - Škotska na Hampden Parku (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Hrvatski navijači napokon mogu u većem broju bodriti Vatrene na Europskom prvenstvu na kojem je naša reprezentacija stigla do osmine finala. Za utakmicu Hrvatska - Španjolska mogu se kupiti ulaznice, a prodaja traje do petka u 11 sati.

Kako kupiti ulaznice

Ulaznice za navijačke sektore mogu se kupiti isključivo putem Uefinog portala za ulaznice.

Kako bi osigurali da što više hrvatskih državljana može kupiti ulaznice prije nego što ih UEFA pusti u javnu prodaju, Hrvatski nogometni savez će svima koji se prijave za kupnju ulaznica preko HNS-ovog portala za ulaznice dodijeliti pristupni kod kojim će dobiti prioritet za kupnju ulaznica na Uefinom portalu.

Jednim kodom će se moći kupiti od jedne do četiri ulaznice

Kodovi će se moći iskoristiti samo unutar 24 sata od početka prodaje ulaznica, koja počinje u četvrtak 24. lipnja u 11:00 sati.

Točno 24 sata nakon početka prodaje ulaznica (25. lipnja u 11:00 sati), kodovi se više neće moći koristiti te će sve ulaznice biti puštene u slobodnu prodaju, bez prava prvenstva za hrvatske navijače.

Za Hrvate tri i pol tisuće ulaznica po principu 'tko prvi'

Kako je s jednim kodom moguće kupiti od jedne do četiri ulaznice, HNS će imati na raspolaganju više kodova nego što je kapacitet hrvatskog navijačkog sektora (oko 3500 ulaznica) tako da će kupovina s pristupnim kodovima na Uefinom portalu biti organizirana po principu "tko prvi", do eventualne rasprodaje svih raspoloživih ulaznica za hrvatski sektor.

Stoga ističemo da dobiveni kod ne osigurava pravo kupnje ulaznica već samo prioritet u prodaji dok ima raspoloživih ulaznica.

Navijači koji su imali "Follow my Team" ulaznice za osminu finala, a koje je Uefa svima poništila prije početka turnira, dobit će kodove za kupnju ulaznica direktno od Uefe. I ti kodovi vrijede unutar istog roka kao i kodovi koji će biti dodijeljeni putem HNS-ovog portala za ulaznice.

Ulazak u Dansku i na stadion Parken 

Hrvatski nogometni savez preporučuje svim navijačima, neovisno o zemlji iz koje dolaze u Kopenhagen, praćenje aktualnih informacija o pravilima ulaska u Dansku na službenim stranicama danskih vlasti.

Pravila o ulasku na stadion Parken u Kopenhagenu mogu se pronaći na službenim stranicama Uefe.

Koraci i rokovi za kupnju ulaznica za hrvatske navijače

1. Prijavite se za kupnju ulaznica na HNS-ovom portalu za ulaznice koji će biti otvoren u četvrtak 24. lipnja u 10:00 sati (bit će vam potreban OIB) te će biti otvoren do 25. lipnja u 11:00 sati ili do trenutka kada su svi dostupni kodovi raspodijeljeni.

2. Na HNS-ovom portalu za ulaznice odmah ćete dobiti pristupni kod.

3. Na Uefinom portalu za ulaznice, s dobivenim pristupnim kodom možete kupiti do četiri ulaznice.

4. Nakon 25. lipnja u 11:00 sati, ulaznice će biti puštene u slobodnu prodaju te kodovi više neće vrijediti.

5. Napomena: Pristupni kod ne osigurava pravo kupnje ulaznica.

Tko sve može putovati u Dansku?

No tko može putovati u Dansku, još se od sinoć pitaju brojni navijači. Hrvatska se u ovom slučaju nalazi na tzv. žutoj listi, ali su ovdje restrikcije puno blaže tako da će mnogi moći na utakmicu. Drugim riječima, vijesti po ovom pitanju su više nego sjajne.

''Za putovanja u Dansku iz žutih država nije potrebno predočiti COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov. Putnici koji ulaze u Dansku iz žutih EU/Schengen država, pa tako i Hrvatske, moraju pri ulasku predočiti jedno od navedenoga:

- Potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv COVID-19 koji je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana.

- Potvrdu o preboljenju COVID 19, u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja.

- Obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider