Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
nevjerojatna utakmica

Hrvatska ostala bez četvrtfinala u najboljoj utakmici cijelog Eura: Španjolci bolji tek nakon produžetka!

Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva.

U nevjerojatnoj utakmici u Kopenhagenu Španjolska je pobijedila Hrvatsku s 5:3 nakon 120 minute igre te tako izborila četvrtfinale Europskog prvenstva koje će igrati u petak u Sankt-Peterburgu.

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, Furija je nakon produžetaka slomila Vatrene izborivši plasman u četvrtfinale.

Bila je to luda utakmica u kojoj su Vatreni poveli, Furija je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

Hrvatska je povela autogolom koji je pripisan Pedriju u 20. minuti, poravnao je Sarabia u 38. minuti, da bi Azpilicueta u 57. i Ferran Torrs u 77. minuti u nastavku doveli Španjolsku u vodstvo 3-1. No, Oršić u 85. i Pašalić u drugoj minuti sudačke nadoknade uspjeli su poravnati na 3-3 i odveti dvoboj u produžetak. U dodatnih pola sata su Morata u 100. i Oyarzabal u 103. minuti ipak odveli Španjolsku među posljednjih osam.

gol expired Ovako je Stipe Miočić navijao za Hrvatsku, sjajna reakcija nakon 3:3: ''Ne smijem biti glasan'' divider

Španjolska je dominirala gotovo 80 minuta, imala loptu u svom posjedu dvije trećine vremena, vodila sa 3-1 i činilo se kako će ostvariti uvjerljivu pobjedu, no Hrvatska je u samoj završnici drugog poluvremena zaigrala na sve ili ništa te se s dva gola uspjela vratiti i izboriti produžetak.

Od samoga početka dvoboja Španjolska je zagospodarila terenom, njezini pokretljivi vezni igrači nametnuli su se hrvatskoj vezi te je taj pritisak donio nekoliko odličih prilika i samo neefikasnost španjolskih napadača te odlične reakcije Livakovića na hrvatskim vratima zadržale su rezultat na početnih 0-0 u prvih 20-ak minuta.

U 13. minuti pokušao je iskosa sa 10-ak metara Sarabia no pogodio je vanjski dio mreže, samo tri minute potom Pedri se ubacio između hrvatskih linija i ubacio idealnu loptu u kazneni prostor za Kokea koji je izbio sam pred Livakovića, ali hrvatska jedinica se istaknula sjajnom obranom nogom.

Treću veliku priliku za Španjolsku u kratkom razdoblju zapucao je Morata u 19. minuti, Ferran Torres odlično je ubacio s desnog krila na glavu Morate, ali španjolski centarfor obogatio je svoju kolekciju velikih promašaja na ovom EURU, njegov pokušaj s pet metara pogodio je Vidu.

gol expired VIDEO: Ovo morate pogledati jer će se pričati o tome danima! Ovako je Španjolska zabila u svoju mrežu protiv Hrvatske divider

Nevjerojatan autogol Španjolaca otvorio utakmicu

Hrvatska je povela minutu potom i to potpuno u suprotnosti s događajima na travnjaku. Španjolci su kontrolirali posjed na svojoj polovici terena, niti jedan hrvatski igrač nije bio niti blizu lopti, a tada se Pedri odlučio gotovo sa sredine igrališta vratiti loptu vrataru Simonu. Ovaj ju nije uspio prihvatiti, lopta mu je pobjegla preko noge i završila u golu. Iako je najveći krivac za taj gol upravo Simon, on je pripisan Pedriju.

Taj je pogodak na neko vrijeme promijenio stanje na terenu, Hrvatska je napala šokiranu Španjolsku, stvorila dvije dobre situacije, ali nije uspjela i povećati vodstvo. Prvo je Vlašić u 25. minuti utrčao u španjolski kazneni prostor, othrvao se pritisku Garcije, uputio udarac no u vanjski dio mreže. Samo minutu potom pokušao je i Kovačić sa 20-ak metara, ali njegov pokušaj završio je preko grede.

Rebić izašao s terena kod prvog gola Španjolaca

Španjolska je do zasluženog izjednačenja stigla u 38. minuti kada je iskoristila iznenadni izlazak Rebića s terena. Pedri se ubacio u hrvatski kazneni prostor, vratio loptu za Gayu čiji je prvi pokušaj blokirao Modrić, no lopta se vratila do Gaye koji je još jednom ppokušao s vrha kaznenog prostora, taj je udarac obranio Livaković, no lopta se odbila na nogu Sarabije koji ju je neobranjivo zakucao pod gredu.

Početkom drugog poluvremena Španjolska je povela iz svoje prve opasne akcije. Pedri je u 57. minuti donio loptu u opasnu zonu, proigrao Torresa na lijevom krilu, uslijedio je novi odličan ubačaj u peterac, a tamo je Azpilicueta nadskočio Gvardiola i postigao svoj prvi pogodak za reprezentaciju.

Tek kada je pala u zaostatak, Hrvatska je poduzela određeni rizik u igri i u 67. minuti je bila vrlo blizu poravnanja. Modrić je odigrao za Vlašića koji se sjurio po lijevoj strani do gol-aut linije i zatim povratnom loptom pronašao Gvardiola na 10-ak metara od vratara. Vrlo dobar udarac našeg najmlađeg igrača u bliži kut Simon je ipak uspio zaustaviti.

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Vatreni stigli dva gola razlike golovima Oršića i Pašalića

Ulazak Brekala umjesto Juranovića označio je potpuno otvaranje Hrvatske, a kazna je stigla ekspresno. Pau Torres je dugom dijagonalom pronašao Ferrana Torresa koji je promijenio stranu i utrčao s desnog krila u kazneni prostor, Gvardiol je kasnio u reakciji pa je odlični napadač Manchester Cityja rutinski svladao Livakovića.

Izbornik Dalić je nakon primljenog trećeg pogotka u igru ubacio Pašalića i Budimira koji su mu uzvratili odličnim predstavama koje su odvele susret u produžetak, ali ne nažalost i preokret.

Mogla je Španjolska povećati svoju prednost u 84. minuti preko bivšeg igrača Dinama Olma, no njegov pokušaj loba "pročitao" je Livaković da bi samo minutu potom Hrvatska smanjila na 2-3. Najveći dio posla odradio je kapetan Madrić koji je prošao po desnoj strani, utrčao u peterac uz gol-aut liniju i zatim poslao loptu pred sam gol. Pokušaj Pašalića s dva metra Španjolci su uspjeli blokirati, ali ne i Oršića koji je odbijanac ipak uspio gurnuti preko linije.

Pogodak Oršića dao je novu snagu hrvatskim igračima koji su svim silama navalili na grogirane Španjolce te je u drugoj minuti sudačke nadoknade stigla i nagrada. Oršić je dobio loptu na lijevom krilu, ubacio na peterac gdje je iz drugog plana natrčao Pašalić i glavom neobranjivo zatresao mrežu iza Simona.

Nevjerojatan promašaj Kramarića najavio konačan kraj

Mogla je Hrvatska i povesti u drugoj minuti produžetka no pokušaj Oršića s vrha kaznenog prostora prohujao je preko grede. Novu sjajnu priliku za "vatrene" u 96. minuti imao je Kramarić, Oršić je prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac, Španjolci nisu uspjeli dobro raščistiti te je Kramarić dobio priliku za udarac sa 10-ak metara, ali Simon se istaknuo vrhunskom reakcijom.

Kazna za taj promašaj stigla je u 100. minuti. Olmo je ubacio s desnog boka, Brekalo je pogrešno procijenio let lopte koja ga je preskočila i stigla do Morate koji je imao vremena i primiriti ju prije no što je svladao Livakovića. Samo tri minute potom Olmo je još jednom pobjegao po desnoj strani, vidio utrčavanje Oyarzabala kojega je Brekalo "zaboravio", a napadaču takvog kalibra nije trebalo više za povećanje španjolske prednosti.

Posljednju priliku za povratak u dvoboj propustio je Budimir u 106. minuti, nakon odlične lopte Pašalića Budimir je imao priliku sa 15-ak metara no nije bio precizan. Potom je ponestalo i snage kod hrvatskih reprezentativaca koji više nisu uspijevali ostvariti jači pritisak. U 120. minuti Olmo je imao još jednu veliku priliku za Španjolsku, njegov je pokušaj zaustavila vratnica pa hrvatski poraz ipak nije izražen previsokim rezultatom.

Španjolska će tako u petak u Sankt Peterburgu od 18 sati igrati u četvrtfinalu protiv pbojendika dvoboja Francuska - Švicarska koji počinje u 21 sat, dok je Hrvatska po drugi put zaredom svoj nastup na EURU okončala porazom u osmini finala nakon produžetka. Prije pet godina u Francuskoj "vatreni" su izgubili od Portugala sa 0-1.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 3-5 (1-1, 3-3)

Kopenhagen. Parken stadion

GLEDATELJA: 25.000

SUDAC: Cakir (Turska)

STRIJELCI: 1-0 Pedri (20-ag), 1-1 Sarabia (38), 1-2 Azpilicueta (57), 1-3 F. Torres (77), 2-3 Oršić (85), 3-3 Pašalić (90+2), 3-4 Morata (100), 3-5 Oyarzabal (103)

HRVATSKA: Livaković - Juranović (Brekalo, 74), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić (Ivanušec, 114), Brozović, Kovačić (Budimir, 79) - Vlašić (Pašalić, 79), Rebić (Oršić, 67) - Petković (Kramarić, 46)

ŠPANJOLSKA: Simon - Azpilicueta, E. Garcia (P. Torres, 71), Laporte, Gaya (Alba, 78) - Koke (Fabian Ruiz, 78), Busquets (Rodri, 101), Pedri - F. Torres (Oyarzabal, 88), Morata, Sarabia (Olmo, 71)

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider