Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosni Fergie

Zagrljaj oca i sina: Snimka emotivnog susreta Ronalda i Fergusona obilazi svijet

Naravno da Ferguson nije htio propustiti veliki dan svog nogometnog djeteta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije tajna da je Sir Alex Ferguson, nekadašnji menadžer Manchester Uniteda, silno pomogao Ronaldu da postane jedan od ponajboljih nogometaša u povijesti. 

Uostalom, fantastični je Portugalac škotskog stratega svojedobno nazvao svojim "sportskim ocem", što i ne čudi s obzirom na njihovu povijest i specifičan odnos.

Vratimo li se načas natrag u 2003. godinu, prisjetit ćemo se da je Ronaldo bio nuđen mnogim klubovima, no dok su se drugi nećkali ili vagali vrijedi li Ronaldo tih novaca, Ferguson je prepoznao talent i "posao stoljeća", te je Sportingu isplatio traženih 12.4 milijuna funti.

Ferguson je tako Ronalda učinio prvim Portugalcem u svlačionici "crvenih vragova", no unatoč tome što je CR7 istodobno postao i najskuplji tinejdžer u povijesti engleskog nogometa, Škot za njegove mušice nije baš uvijek imao milosti. Naprotiv.

Budući da se Ronaldo za ranih igračkih dana teško jako rastajao od lopte, Ferguson ga je znao do te mjere izvrijeđati da je doslovno u svlačionici bilo i suza, međutim svjedoci govore i da bi Ronalda potom zagrlio te mu objasnio gdje griješi u igri.

Dapače, njihov je odnos bio toliko prisan da su ostali igrači Manchester Uniteda donekle bili i ljubomorni, pa je tako i nastalo zadirkivanje, pjesmica koju su ostali članovi Uniteda pjevali Ronaldu - "Tata, tata, Fergie ti je tata!".

Da je u tome zafrkavanju bilo i istine, svijetu je otkrio i prizor zabilježen neposredno nakon pobjede Portugala u finalu Eura, osmijeh ponosnog oca na svog sina.

I doista, pogledajte kao je samo nestrpljivo Sir Alex Ferguson čekao da zagrli svoje "nogometno dijete", taj emotivni susret dvojice velikana. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider