Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovise o sebi

Česi priznali: 'Prekid nam je omogućio potpuni povratak'

Česi priznali da im je huliganski prekid omogućio potpuni povratak u susret...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češki izbornik Pavel Vrba i ključni igrači reprezentacije na jučerašnjoj utakmici protiv Hrvatske priznali su da im je prekid pomogao u potpunom povratku u susret i osvajanju vrlo važnog boda. Podsjetimo, prekid je nastao nakon što je skupina hrvatskih huligana na tribinama zapalila više od 10 baklji i pobacala ih na travnjak uz još nekoliko pirotehničkih sredstava.

"Trenutak kada se to dogodilo nije bio ni najmanje ugodan. I nije mogao Hrvatima ni najmanje. To nam je omogućilo da se vratimo u utakmicu i budemo opasni do kraja", rekao je Milan Škoda, strijelac pogotka za 1:2.

Prekaljeni vratar Petr Čech priznao je također da im je prekid pomogao.

"Bod je velika stvar za nas jer uoči posljednje utakmice imamo sve u svojim rukama. Prekid zbog izgreda hrvatskih navijača nam je pomogao".

Kako riješiti problem s huliganima koji žele izbaciti Hrvatsku s natjecanja?

Ukupno glasova:

Sretan zbog boda, ali i nesretan zbog ozljede bio je drugi lider reprezentacije Tomaš Rosicky. Za njega je prvenstvo vjerojatno završeno, što je i sam potvrdio nakon susreta.

"Noga nije dobro. Ovo je vjerojatno bilo sve od mene u dresu reprezentacije. Iskreno u prvom smo poluvremenu strahovali, no u konačnici smo ostavili sve na travnjaku i uzeli bod. Sada sami odlučujemo o svojoj sudbini", rekao je Rosicky.

Češka u posljednjem kolu igra protiv razbijene Turske koja je noćas upisala uvjerljivi 3:0 poraz od Španjolske. Ukoliko slavi s dva i više razlike, a Hrvatska upiše poraz od 'furije', Češka ide dalje kao druga, dok će 'vatreni', vrlo vjerojatno, dalje kao treći.

Hrvatsku prije toga očekuje kazna UEFA-e koja bi trebala biti u rangu ruske - uvjetno izbacivanje s Eura ukoliko se ponovi incident.

Svjetski mediji prenijeli su novu sramotu koju su hrvatski huligani nanijeli našoj reprezentaciji. Europa je u prvom redu zgrožena scenama, kao i tučnjavom navijača među sobom.

Najgora stvar u cijeloj priči je ta da se za incident znalo dan uoči utakmice. To je potvrdio HNS, kao i potez francuske zaštitarske službe koja je netom prije 85. minute, za kada je bio zakazan incident, izašla pred tribinu na kojoj su bili smješteni problematični huligani.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider