Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'teroristi sporta'

Hrvatska sramota obišla Europu: 'Pirotehnički skandal. Izbjegnuta tragedija'

Nije dugo trebalo da se sramota s hrvatske tribine na stadionu u Saint Etienneu proširi uglednim medijima...

Svjetski poznati mediji već su očito toliko navikli na ispade hrvatskih navijača, odnosno skupina huligana, da na svojim portalima nisu bili osuđivački raspoloženi. Većina medija sažalila se nad sudbinom hrvatske reprezentacije koja je do izlaska Luke Modrića iz igre zbog ozljede aduktora, te potom prvog pogotka Češke, igrala na razini europskog prvaka.

"UEFA će protiv disciplinski postupak nakon nereda na utakmici Češka - Hrvatska", ustvrdio je uvijek objektivni Guardian na svom portalu.

S druge pak strane njemački Bild odmah je iskoristio riječ skandal.

"Pirotehnički skandal! Zaštitar zamalo stradao od petarde".

Bild je u svojem tekstu objavio fotografije nesretnog zaštitara koji je mogao ozbiljno stradati nakon što je krenuo podignuti jednu petardu koja je doletjela s tribine. Kada joj se približio ona je snažno eksplodirala, a reakcija zaštitara zabrinula je mnoge. "Morao je uz pomoć napustiti travnjak. Tragedija je zamalo izbjegnuta", piše Bild.

"Baklje sletjele na travnjak s tribine hrvatskih navijača", piše madridski AS koji u svom tekstu spominje da Hrvatskoj sada prijeti jednaka kazna kao i Rusiji kojoj je UEFA izrekla uvjetno izbacivanje s Eura.

"Pobjeda huligana. Prekid koji je ubio Hrvatsku", stoji na srbijanskom portalu Mozzart Sport.

Još su brojni mediji reagirali i prenijeli vijest o hrvatskoj sramoti i to zbog šaćice huligana kojima je izbornik Ante Čačić dao najbolje ime: "teroristi sporta".

Ivan Rakitić se ispričao svim Česima i svim ljubiteljima nogometa diljem svijeta koji su morali gledati ovu sramotu.

Osim Rakitića vrlo kritičan prema skupini huligana bio je i Ivan Perišić koji je poručio da nije siguran "ima li više smisla igrati nakon ovakvih sranja".

Kapetan Darijo Srna nije želio previše govoriti o nemilim scenama s tribina, već je samo zaželio da krenu dalje i okrenu se novoj utakmici.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider