Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA bez milosti

Rusija će biti izbačena s Eura: Još samo jedan incident i diskvalifikacija!

UEFA je Rusima odrezala tešku kaznu - uvjetnu diskvalifikaciju s Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz sjedišta UEFA-e stigla je oštra reakcija na divljanje ruskih huligana. Rusija je dobila uvjetno izbacivanje s Eura i 150 tisuća eura novčane kazne. To znači da ako se ponovi incident s utakmice Rusija - Engleska u Marseilleu, Rusi će biti diskvalificirani s Europskog prvenstva.

"Optužbe vezane za nerede, upotrebu pirotehnike i rasističko ponašanje iznesene su protiv RFU-a", stoji u priopćenju UEFA-e.

Nažalost, ova se kazna UEFA-e odnosi samo na incident na stadionu. Podsjetimo, ruski su huligani napadali engleske navijače po gradu, ali vrhunac je bio ulazak na tribinu s engleskim navijačima nakon utakmice. Huligani su upali na tribinu i počeli mlatiti sve pred sobom, a dio se navijača, među kojima je bilo i starijih osoba, žena i djece, spašavao bijegom preko ograde.

"U slučaju izbijanja sličnih incidenata na stadionu za vrijeme preostalih ruskih susreta na Euru diskvalifikacija prestaje biti uvjetna", dodaje UEFA čije su ovlasti ograničene samo na sportske objekte.

Hoće li se u srijedu u Lilleu ponoviti Marseille?

I dok UEFA očito smatra kako ratno stanje na ulicama nije u njenoj nadležnosti, već francuskih organa reda koji su potpuno podbacili, huliganski ispad na stadionu ipak je natjerao čelnike europskog nogometa na reakciju. Podsjetimo, sljedeća utakmica Rusije je već u srijedu protiv Slovačke u Lilleu koji bi mogao biti novo poprište sukoba Engleza i Rusa.

Što je najgore, upravo se u tom gradu nalazi velik broj engleskih navijača koji tamo čekaju svoju utakmicu dan kasnije u obližnjem Lensu. U ruskom se nogometnom savezu mogu samo nadati da na utakmici protiv Slovačke neće biti incidenata, inače će sljedeći domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva doživjeti neviđenu sramotu i prvo takvo izbacivanje u povijesti Eura.

Tek u utorak je francuska policija pokrenula antihuligansku operaciju u gradu Mandelieu blizu Cannesa, nakon što je identificirala 29 ruskih navijača osumnjičenih da su sudjelovali u neredima koji su se događali prije, za vrijeme i poslije utakmice između Rusije i Engleske u Marseilleu. Oni se nalaze u prihvatnom centru na francuskoj granici i bit će izbačeni iz zemlje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider