Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Zato su specijalci ušli'

Priznanje iz HNS-a: 'Imali smo dojavu da će doći do prekida utakmice!'

Nove informacije vezane uz nerede u Saint-Etienneu ponudili su iz HNS-a.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

"Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima," kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.

Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u danas u Deauvilleu imati novinarsku konferenciju koja će biti održana nakon one izbornika Čačića uz LIVE STREAM na GOL.hr-u!

Do nereda je došlo u 85. minuti utakmice kada je dio naših navijača zasuo teren bakljama. Odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. Ubrzo je na tribini došlo i do tučnjave među hrvatskim navijaačima. Glavni sudac Englez Mark Clattenburg srećom nije prekinuo susret, već je zadržao momčadi na travnjaku, a potom utakmicu nastavio.

Hrvatski nogometni savez nakon nove 'akcije' huligana zasigurno očekuje još jedna drastična kazna, možda i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Huligani preko Facebooka najavili prekid?!

Gotovo nevjerojatno zvuči da su huligani iz redova nekoliko navijačkih skupina javno, putem Facebooka, najavili što će napraviti u 85. minuti utakmice.

Na nekim su se, doduše neslužbenim Facebook profilima pojedinih grupa, ali i pojedinaca, prije utakmice počele pojavljivati najave kako će se dogoditi to što se dogodilo. Članovi Torcide i BBB-a, barem se tako da zaključiti po njihovim Facebook profilima, najavili su prekid, čak i plan 'akcije' i poziciju huligana koji se skrivaju iza imena najvećih navijačkih skupina.

Na kraju je ispalo da su baklje u teren padale s mjesta na kojima su bili huligani iz redova Torcide, ali su na tom mjestu primijećeni i članovi nekih drugih skupina.

Ono što je najgore, svijet su obišle fotografije tučnjave hrvatskih navijača između sebe. Ostali navijači pokušali su zaustaviti bijeg huligana nakon čega je izbila tučnjava u kojoj su igrom slučaja sudjelovali i neki srednjevječni navijači.

Moguće kazne

Čini se da ona najgora kazna, izbacivanje Hrvatske s Eura, neće sigurno nastupiti. To je potvrdio i predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je rekao da će reprezentacija gotovo sigurno biti kažnjena kao i Rusija zbog izgreda na stadionu Velodrome u Marseilleu.

Podsjetimo, UEFA je Rusima izrekla uvjetno izbacivanje s Europskog prvenstva ukoliko se nemile scene ponovno dogode na stadionu.

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, gostovao je u Dnevniku Nove TV i rekao je da ne vrijede ista pravila kažnjavanja za primjerice Ruse ili Engleze i Hrvate.

Iz UEFA-e su potvrdili kako je pokrenut disciplinski postupak zbog bakljade i divljanja hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Češke. Podsjetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv hrvatske reprezentacije i zbog događaja u Parizu. Postupak je pokrenut zbog korištenja pirotehnike te utrčavanja navijača na teren.

Kako riješiti problem s huliganima koji žele izbaciti Hrvatsku s natjecanja?

Ukupno glasova:

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider