Automoto
SPORTOVI
Automoto
Najvažnija utrka života

Schumacher je malo bolje, ali i dalje kritično: Incident u bolnici!

Liječnici u bolnici u Grenobleu potvrdili su kako se Michael Schumacher osjeća nešto bolje nakon nove operacije…

Michael Schumacher u sveučilišnoj bolnici u Grenobleu je i dalje kritično te se nalazi u induciranoj komi, nakon što je pretrpio teške ozljede glave pri padu na skijalištu Meribel.

Schumi prije teške nesreće pomogao prijatelju?

Sportaši uz Schumachera: Javio se i bivši predsjednik SAD-a!

Policija istražuje, Schumacher i dalje kritično: Evo gdje je nastradao!

Schumacher je preživio teške nesreće, valjda će i ovu...

Cijeli svijet šokiran zbog Schumija: 'Ne spavamo mirno'

Najnovije informacije govore kako se slavni Nijemac osjeća nešto bolje nakon nove operacije kojoj je podvrgnut u ponedjeljak oko 22 sata.

"Situacija se nakon ponovne intervencije popravila. Nove snimke pokazuju kako se stanje malo poboljšalo", objavili su liječnici koji vode brigu o Schumacheru, sedmerostrukom prvaku svijeta u Formuli 1, koji je u nedjelju u francuskim Alpama tijekom skijanja zadobio tešku ozljedu glave, a trenutačno se nalazi u bolnici u Grenobleu.

"Bez obzira na malo poboljšanje nakon operacije koju smo obavili noćas, stanje je i dalje kritično. Ne možemo još procijeniti kakve posljedice bi ostati za budućnost, daleko je prerano reći. Sad je stabilnije, ali i dalje nije izvan životne opasnosti. Pred njim je dugi put oporavka, i dalje je u komi, nismo ga niti pokušavali probuditi."

"Ova druga operacija je obavljena u dogovoru s obitelji i njezin cilj je bio da se smanji pritisak unutar lubanje koji bi mogao dodatno oštetiti mozak. Relativno smo zadovoljni znakovima malog poboljšanja, sati koji dolaze su ključni", kazao je Jean-Francois Payen, voditelj Jedinice intenzivnog liječenja u bolnici u Grenobleu.

Liječnici su potvrdili kako zasada nije u planu prebacivanje Schumachera u Njemačku jer bi to bilo previše opasno. Dodali su kako se o svemu konzultiraju s njegovom obitelji.
"Jučerašnje stanje je bilo vrlo zabrinjavajuće, ali danas je primjetan mali napredak", priopćili su uz dodatak kako oko Schumacherovog mozga ima još krvarenja.

Incident u bolnici

Tijekom dana jedan neidentificirani novinar prerušen u svećenika pokušao se ušuljati u bolničku sobu u Grenobleu u kojoj automobilistički as Michael Schumacher leži u komi, otkrila je skupini njemačkih novinara Sabine Kehm, Schumacherova glasnogovornica:

"Jedan čovjek, očigledno novinar, pokušao je ući u Michaelovu sobu odjeven kao svećenik. Nisam mogla niti zamisliti da bi nekome tako nešto moglo pasti na pamet" rekla je Sabine Kehm.

Nakon što je dotični razotkriven, bio je ispraćen iz bolnice.
Gerard Saillant, vodeći pariški kirurg za mozak i Schumacherov bliski prijatelj, na konferenciji za novinare je apelirao kod novinara da ne ometaju rad kliničkog osoblja tražeći pojedinačne intervjue. Moguće da je pritom aludirao na spomenuti incident.

"U ime Schumacherove supruge Corinne zamolio bih vas da nas ne tlačite. Niti nas, niti Michaelovu obitelj. Možete učiniti najbolje kako bi Schumacher pobijedio ovu tešku bitku ostavljajući liječnike na miru. Mi ne skrivamo ništa", rekao je Saillant.

16:30 Jean Todt napustio je bolnicu. Bio je u posjeti Schumacheru, ali nije želio ništa komentirati na odlasku.

15:27 Gerard Saillant, vodeći pariški kirurg za mozak i Schumacherov bliski prijatelj, na konferenciji za novinare je apelirao kod novinara da ne ometaju rad kliničkog osoblja tražeći pojedinačne intervjue. Moguće da je pritom aludirao na spomenuti incident.

"U ime Schumacherove supruge Corinne zamolio bih vas da nas ne tlačite. Niti nas, niti Michaelovu obitelj. Možete učiniti najbolje kako bi Schumacher pobijedio ovu tešku bitku ostavljajući liječnike na miru. Mi ne skrivamo ništa", rekao je Saillant.

15:17 Jedan neidentificirani novinar prerušen u svećenika pokušao se ušuljati u bolničku sobu u Grenobleu u kojoj automobilistički as Michael Schumacher leži u komi, otkrila je skupini njemačkih novinara Sabine Kehm, Schumacherova glasnogovornica: "Jedan čovjek, očigledno novinar, pokušao je ući u Michaelovu sobu odjeven kao svećenik. Nisam mogla niti zamisliti da bi nekome tako nešto moglo pasti na pamet" rekla je Sabine Kehm.

Nakon što je dotični razotkriven, bio je ispraćen iz bolnice.

13:40 Bolnica u Grenobleu pod opsadom je stotina novinara i njihovih ekipa, a Schumacherova obitelj moli sve nazočne za mir. Mjere zaštite i osiguranja podignute su na maksimum.

11:35 Liječnici su potvrdili kako zasada nije u planu prebacivanje Schumachera u Njemačku jer bi to bilo previše opasno. Dodali su kako se o svemu konzultiraju s njegovom obitelji.

11:22 "Jučerašnje stanje je bilo vrlo zabrinjavajuće, ali danas je primjetan mali napredak", priopćili su uz dodatak kako oko Schumacherovog mozga ima još krvarenja.

11:05 "Situacija se nakon ponovne intervencije popravila. Nove snimke pokazuju kako se stanje malo poboljšalo", objavili su liječnici:

"Bez obzira na malo poboljšanje nakon operacije koju smo obavili noćas, stanje je i dalje kritično. Ne možemo još procijeniti kakve posljedice bi ostati za budućnost, daleko je prerano reći. Sad je stabilnije, ali i dalje nije izvan životne opasnosti. Pred njim je dugi put oporavka, i dalje je u komi, nismo ga niti pokušavali probuditi.

Ova druga operacija je obavljena u dogovoru s obitelji i njezin cilj je bio da se smanji pritisak unutar lubanje koji bi mogao dodatno oštetiti mozak. Relativno smo zadovoljni znakovima malog poboljšanja, sati koji dolaze su ključni", kazao je Jean-Francois Payen, voditelj Jedinice intenzivnog liječenja u bolnici u Grenobleu.

10:01 Press konferencija će se ipak održati, javlja Bild. Početak je zakazan za 11:00!

9:22 Bildov reporter Nicola Pohl, koji se nalazi ispred bolnice u Grenobleu, na Twitteru je objavio da je doznao od francuskih kolega kako danas neće biti press konferencije već će liječnici između 11 i 12 sati dati izjavu.

9:06 "Schumacher ostaje u kritičnom stanju nakon što je i drugu noć proveo u induciranoj komi", piše Sky Sports.

8:40 Za danas je najavljena nova press konferencija liječnika na kojoj će izaći s najnovijim detaljima oko zdravstvenog stanja sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

8:08 Još u kasnim popodnevnim satima ponedjeljka navijači su se počeli okupljati ispred bolnice u Grenobleu, gdje su ostavljeni rekviziti i zapaljene svijeće za ozdravljenje Schumachera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider