Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bori se za život

Policija istražuje, Schumacher i dalje kritično! Evo gdje je nastradao

U sveučilišnoj bolnici u Grenobleu održana je press konferencija oko stanja Michaela Schumachera.

Michael Schumacher i dalje je kritično nakon što je pretrpio teške ozljede glave u skijaškoj nesreći. Nalazi se u induciranoj komi, a liječnici ne mogu trenutno dati nikakve prognoze.

21.10 Iz bolnice su potvrdili da tijekom ponedjeljka više neće izlaziti u javnost s informacijama o zdravstvenom stanju.

19.47 Njemački Bild objavio je fotografiju iz skijališta Meribel gdje se nesreća dogodila...

19.08 U utorak ujutro će se u bolnici u Grenobleu održati nova press konferencija na kojoj će liječnici reći nešto više o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera.

18.13 Policija je otvorila istragu oko cijelog slučaja, piše španjolska Marca: "Tužitelji žele znati uzroke nesreće, a zasad se isključuje sudjelovanje i kazneni progon neke druge osobe."

14.02 Dok se liječnici u bolnici u Grenobleu bore za Schumijev život, njegova obitelj poslala je priopćenje u kojem zahvaljuje svima na velikoj podršci.

''Želimo zahvaliti liječničkom timu jer znamo da rade sve što je u njihovoj moći da bi pomogli Michaelu. Također želimo zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji su poslali poruke podrške i želje za Michaelovim brzim ozdravljenjem.''

11.10 Liječnici kažu kako su ozljede glave takve da se može sumnjati u 'veliku brzinu' prije pada. Trenutno se bore da održe temperaturu vozača na 34-35 stupnjeva te da omoguće dovod kisika do mozga.

Cijeli svijet šokiran zbog Schumija: 'Michael mi je bio poput oca'

Schumacher je preživio teške nesreće, valjda će i ovu...

11.07 'Zasad nema planova za drugu operaciju', kažu doktori te poručuju:

''Da nije imao kacigu, ne bi ni došao do ove bolnice. Na skijalištima se susrećemo s ovakvim situacijama iz godine u godinu'', upozoravaju.

11.06 Liječnici koji se bore za život legendarnog vozača ponavljaju kako je situacija 'ekstremno ozbiljna', ali ne mogu ništa prognozirati. Njegova fizička forma mogla bi mu pomoći u oporavku.

11.03 Suprotno pisanjima svjetskih medija, Schumacher je operiran samo jednom, kažu liječnici.

''Stigao je u bolnicu u Grenobleu u komi. Stanje je i dalje kritično. Stavljen je u umjetnu komu kako bi se smanjio pritisak na mozak.''

11.00 Gledajte LIVE STREAM press konferencije u bolnici u Grenobleu! Na press-konferenciji govore  Marc Penaud, zamjenik direktora bolnice u Grenobleu, profesor Jean-François Payen, šef anesteziologije, profesor Emmanuel Gay, voditelj neurokirurgiju, te profesor Chabardes, neurokirurg.

10:30 Porukama podrške na Twitteru su se oglasili brojni francuski automobilistički asovi poput Sebastiana Loeba, Julesa Binachija i Olivera Panisa.

„Svi očekujemo da se Schumacher brzo oporavi. Siguran sam da svijet motosporta ne spava mirno“, istakao je Loeb.

9:40 Schumacher je tijekom noći drugi put operiran, doznaje njemački Bild. Liječnici su izbušili dvije rupe na lubanji kako bi smanjili unutarnji pritisak na mozak.

9:30 Poznati francuski neurokirurg Camille Blondeau za francuski TF1 ponudio je tri moguća scenarija razvoja situacije:

- Schumacher će se za nekoliko dana probuditi iz kome bez ozbiljnijih traumatskih posljedica.
- Probudit će se iz kome, ali imat će neurološke i fizičke posljedice
- Neće se probuditi

9:00 Michael Schumacher i dalje je u teškom stanju. U bolnicu u Grenobleu noćas je diskretno došao Jean Todt, šef FIA-e (Međunarodna automobilistička federacija) i bivši šef Ferrarija, iz vremena kada je Schumacher vozio za slavnu talijansku momčad. Noćas je u Grenoble stigao i Ross Brawn, šef Mercedesove momčadi.

8:30 Najavljena je press-konferencija u bolnici u Grenobleu za 11sati.

8:00 Na Twitteru se oglasio i poznati njemački košarkaš Dirk Nowitzki, zvijezda NBA momčadi Dallas: Moje misli su sa Schumacherom.

7:20 Sebastian Vettel, aktualni svjetski prvak u Formuli 1 s nadimkom "Baby Schumi" u počecima karijere, poslao je poruku podrške svojem sunarodnjaku: "Michael mi je bio poput oca u Formuli 1".

23:45 Glasnogovornica Michaela Schumachera potvrdila je u kasnovečernjim satima nedjelje da je stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 kritično.

Podsjetimo, Schumacher je stradao u nedjelju prijepodne u francuskom skijalištu Meribelu kada je prilikom pada glavom udario u kamen. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Grenobleu iz koje nije bilo službenih informacija. No, kada su po francuskim medijima počele kolati vijesti da se Schumacherovo stanje navečer naglo pogoršalo, priopćenjem se oglasila njegova glasnogovornica.

''Gospodin Schumacher je pretrpio ozljedu glave praćenu komom što je zahtijevalo hitno neurokirurško liječenje. Njegovo stanje je i dalje kritično'', stoji u priopćenju.

Službeno: Schumacher u kritičnom stanju!

22:45 Stigla je službena informacija kako je Schumacher u kritičnom stanju.
„Schumacher je pretrpio teške ozljede glave s mogućnošću da padne u komu, što je zahtijevalo hitnu neurokiruršku intervenciju", službeno je priopćenje bolnice u Grenobleu koje prenosi francuski dnevnik „Le Dauphiné Libéré“.

22:30 Glasnogovornik bolnice u Grenobleu Jean-Marc Grenier kazao je da tijekom nedjelje neće biti službenih objava, a Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm je zamolila da se poštuje privatnost obitelji.

Dio francuskih medija je, međutim, pozivajući se na izvore iz bolnice, izvijestio da se stanje 45-godišnjeg umirovljenog vozača navečer pogoršalo i da se nalazi u životnoj opasnosti jer je došlo do moždanog krvarenja. Njemački Bild je, pak, objavio da je Schumacher pretrpio teške ozljede mozga.

21:45 Na Twitteru se oglasio Felipe Massa s rečenicom: Molim Boga da pomogne Michaelu. 

21:30 Prava konfuzija vlada u svjetskim medijima oko trenutačnog zdravstvenog stanja Michaela Schumachera.

Njemački Bild i Sport1 pozivaju se na informacije francuskog dnevnika „Le Dauphiné Libéré“ koji prenosi kako je Schumacherovo stanje ipak puno ozbiljnije nego što se u prvi trenutak činilo. Slavni Nijemac navodno je pretrpio teže ozljede glave te mu se stanje naglo pogoršalo i život mu je u opasnosti. Sa Schumacherom su u bolnici njegova supruga i dvoje djece.

Radio Monte Carlo tvrdi da Schumacher ima krvarenje u mozgu te da je njegovo stanje kritično. Bild prenosi kako su neki francuski mediji čak objavili da je Schumacher preminuo. Uglavnom, kolaju informacije koje još uvijek nisu službeno potvrđeno i treba ih uzeti s velikom rezervom.

20:00 Gérard Saillant, poznati francuski neurokirurg, danas poslijepodne stigao je u Grenoble iz Pariza kako bi pomogao tamošnjim liječnicima u saniranju Schumacherove ozljede. Saillant je, inače, dobar prijatelj sa Schumacherom. Liječio ga je nakon njegova ozbiljna udesa u Silverstonu 1999.

Schumacher ozlijedio glavu na skijanju

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher prevezen je helikopterom u bolnicu nakon što je zadobio ozljedu glave na skijanju u Meribelu.

''Prebačen je helihopterom u bolnicu u Grenobleu. Zasada nam nisu poznati nikakvi detalji, kao ni težina ozljede. Policija trenutno istražuje incident, za koji nismo sigurni ni da li se dogodio na stazi ili izvan nje'', rekao je direktor skijališta u francuskim alpama.

Prema prvim informacijama RMC Sporta, Michael Schumacher nije u životnoj opasnosti niti je zadobio opasniju ozljedu glave kako se u prvi tren sumnjalo...

''Michael Schumacher je bio u stanju šoka, ali pri svijesti kada je prevezen u bolnicu. Nije skijao na stazi u trenutku nesreće, no srećom nosio je kacigu kada je pao i udario glavom o kamen'', rekao je direktor staze u Meribelu. (I.M./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider