Nogomet
Nogomet

VIDEO Uhićen jedan navijač Hajduka zbog napada na TV snimatelja, prikazano što je ukradeno iz Torcidinih kombija

U Guimaraesu se nismo nagledali lijepih scena na terenu ni izvan njega.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon utakmice Vitorije i Hajduka, odigrane u srijedu navečer u portugalskom Guimaraesu, policija je ispred stadiona upotrijebila pendreke i gumene metke protiv Hajdukovih navijača, a jedan od njih je i uhićen zbog napada na TV snimatelja.

Ti su incidenti uslijedili nakon izgreda Hajdukovih navijača dan ranije, te utakmice pune tenzija u kojoj je Vitoria pobijedila 1:0. Pobjeda joj nije bila dovoljna za prolazak dalje u Konferencijskoj ligi zbog poraza 1:3 prije tjedan dana u Splitu.

Mnogi su upozoravali na ''divlji' Guimaraes, Torcida dodatno zakuhala

Bolji poznavatelji portugalskog nogometa danima su upozoravali što Hajduk čeka na i izvan terena u uzvratu, ali se malo tko nadao takvim scenama na kraju utakmice kada su u sramotnom pohodu igrači i navijači Vitorije htjeli linčovati igrače i stručni stožer Hajduka među kojima je bilo i lakše ozlijeđenih.2

Navijači Vitorije već su ove sezone jednom izazvali velike incidente kada su na svom stadionu napali policiju i također ih gađali i tukli stolicama.

I Hajdukov stožer nastradao u napadima, a poslušajte i koju pjesmu su Portugalci puštali Torcidi

Tome je zasigurno pridonio i kratak huliganski pir Torcide i NoName Boysa, navijača Benfice, dan ranije. Policija je sve proglasila manjim incidentom, ali su dobili velike kritike domaćina.

Uhićen navijač koji je bacio bočicu na kamermana, jedini ostao u Portugalu

Nakon utakmice u naelektriziranoj atmosferi prilikom odlaska sa stadiona jedan je navijač Hajduka bacio bočicu u TV snimatelja portugalskog CNN-a.Tada je izbio  još jedan incident kojeg je policija smirila pendrecima, a neki kažu i gumenim mecima.

No brzo se smirila situacija, a napadač na TV kamermana je uhićen.

"Navijač koji je napao izvjestitelja televizije TVI/CNN uhićen je te će u četvrtak biti izveden pred istražnog suca", izvijestio je novinar portugalskog CNN-a.

"Hajdukovi navijači napustili su Guimaraes, osim jednog, koji je uhićen zbog napada na televizijskg snimatelja i nanošenja štete njegovoj opremi", rekao je glasnogovornik policije u Guimaraesu u telefonskom razgovoru za Hinu.

Glasnogovornik suda je rekao da će hrvatski navijač poslijepodne biti izveden pred suca.

Napad na TV snimatelja pogledajte ovdje, a smirivanje situacije i gužva s policijom pogledajte ovdje

Trijumf hajdučkog srca za "sudbinski" okršaj s Dinamom: Sahiti nosio konfuzni Hajduk, Livaja u Europi malo trokira

Navijači Porta razbijali vozila iz Hrvatske i ukrali rekvizite

Dok su navijači Hajduka bili na stadionu nekoliko vozila hrvatskih registarskih oznaka oštećeno je na parkiralištu pokraj željezničkog kolodvora u obližnjem mjestu Trofa, izvijestile su novine O Jogo.

Na fotografiji se vidi bijeli kombi sa splitskim tablicama razbijenih prozora te drugi kombi i automobil probušenih guma.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Krivci za razbijanje i pljačkanje kombija su navijači Porta koji su se svojim plijenom odmah pohvalili na društvenim mrežama. Ukradeni su navijački rekviziti, majice i šalovi Benfice i Hajduka.

Nažalost, policija je tu također podbacila jer su trebali čuvati vozila gostujućih navijača, kao što je to pravilo na utakmicama.

Recimo i kako su prije utakmice Hajdukovi navijači bili neugodno iznenađeni kada su im domaćini odbili prodavati ulaznice, no nakon reakcije kluba to je ipak omogućeno.

Svi Hajdukovi navijači, njih blizu 1000, s kupljenim ulaznicama ušli su na stadion gdje se okupilo 15.214 gledatelja. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je osiguranje uoči utakmice bilo adekvatno te da će ophodnje biti pojačane sve dok hrvatski navijači ne napuste Portugal.