Tenis
Tenis

Pokrenuta još jedna istraga protiv Novaka Đokovića, španjolsku policiju muči jedna stvar

Španjolska policija pokrenula je istragu protiv Novaka Đokovića zbog njegova boravka u Marbelli.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nema kraja problemima za Novaka Đokovića, koji još uvijek ne zna hoće li nastupiti na Australian Openu ili će pak biti deportiran iz Australije, i to već noćas?

Dok čeka odluku australskog ministra Alexa Hawkea, Đokovića je u Melbourneu zatekla vijest da ga istražuje španjolska policija zbog boravka u Marbelli.

Australski novinar plasirao senzacionalnu vijest: Novak Đoković će noćas biti deportiran?

Prilikom ulaska u Australiju srpski je tenisač ispunio dokument u kojem je naveo da u proteklih 14 dana nije nigdje putovao, ali on je 31. prosinca stigao u Marbellu. Budući da su španjolske vlasti uvele pravilo da u državu mogu ući samo cijepljeni građani Srbije, nikome nije posve jasno kako je Đoković uopće ušao u Španjolsku.

Zbog šokantnog priznanja Novak Đoković mogao bi izgubiti ogroman novac, evo o čemu se radi

Srpski tenisač mogao je ući jedino uz liječničko izuzeće, ali to će sada istražiti španjolska policija. No, španjolski mediji tvrde da Đoković nije imao izuzeće niti je od španjolske ambasade tražio bilo kakvu dozvolu, piše Cadena Cope.

Australci već ranije pokrenuli istragu

Inače, australska policija je ovih dana pokrenula istragu protiv Đokovića zbog moguće manipulacije datumom PCR testa, nepoštivanja izolacije i davanja pogrešnih informacija o putovanjima.

Australci istražuju niz pogrešaka i nelogičnosti oko Đokovićevih testova na koronavirus. Odjel za unutarnje poslove otvorio je istragu o kršenju izolacije u Srbiji, netočnoj izjavi u upitniku pri dolasku u Australiju i nedorečenosti oko testa, piše The Age.

Đoković će pratiti Australian Open iz pritvora? Stručnjak za imigraciju objasnio što čeka srpskog tenisača

Zbog davanja krivih iskaza prijeti mu pet godina zatvora po australskom kaznenom zakonu, a moguća je kazna i u Srbiji. U upitniku o dolasku prošli četvrtak označio je da nije nigdje putovao posljednjih 14 dana, a krajem prosinca bio je na pripremama u Španjolskoj. U priopćenju je priznao tu pogrešku i rekao kako je taj upitnik ispunjavao netko iz tima, a ne on...

Đoković bi mogao izgubiti ogroman novac