Tenis
SPORTOVI
Tenis
Neizvjesna situacija

Đoković će pratiti Australian Open iz pritvora? Stručnjak za imigraciju objasnio što čeka srpskog tenisača

Novak Đoković mogao bi završiti u pritvoru za vrijeme trajanja Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek nije poznato hoće li Novak Đoković zaigrati na Australian Openu ili pak završiti na avionu za Srbiju, a o njegovom slučaju progovorio je i stručnjak za imigracijsku politiku Alex Rizvi.

Rizvi, bivši zamjenik tajnika Odjela za imigracijske poslove Australije otkrio je novinarima što bi se moglo dogoditi sa srpskim tenisačem u sljedećih nekoliko dana, prenosi Nova.rs.

gol expired "To nas duboko zabrinjava": Stiglo oštro priopćenje zbog Đokovićevog poteza koji je sve šokirao divider

"Ovdje nema lake opcije. Otkazivanje vize je jednako teško kao i njeno neotkazivanje", tvrdi Rizvi, a potom objašnjava što će se dogoditi ako ministar imigracijskih poslova Alex Hawke otkaže Đokovićevu vizu.

"Hawke bi potom morao izdati naredbu Pograničnoj policiji da se okrenu protiv Đokovića i izvedu ga s teniskog terena pod pažnjom svjetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gdje bi Novak tražio sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je završio u pritvoru, a u isto vrijeme bi se igrao Australian Open".

gol expired Australski ministar neće ni ove srijede protjerati Novaka Đokovića, otkriven razlog zašto divider

No, Rizvi tvrdi da bi Đokovićev slučaj mogao biti prekretnica u budućem postupanju australske vlade.

"Đokovićev slučaj nam pokazuje da bi vlada trebala usvojiti efikasan proces u kojem ljudi koji apliciraju za ulazak u Australiju, moraju biti cijepljeni. Taj uvjet moraju ispuniti prije nego što im osiguramo vizu za ulazak u državu", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider