Tenis
SPORTOVI
Tenis
Što ga čeka?

Zbog šokantnog priznanja Novak Đoković mogao bi izgubiti ogroman novac, evo o čemu se radi

Koliko će Novaka Đokovića koštati priznanje da je bio pozitivan tijekom intervjua za francuski list.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković na neizravan je način ipak priznao velike vlastitite individualne pogreške i pogreške svoga tima, ali poznati hrvatski stručnjak odnosa s javnošću nema nikakvu sumnju.

"Ovo današnje priopćenje bila je klasična PR-ovska kontrola štete. Situacijom je još do sada nekako upravljao, međutim situacija je u tom nekom segmentu, njemu ili odvjetnicima, izmakla kontroli i sve što mu je preostalo je bilo ovo priopćenje", rekao je Ranko Vučinić.

Igor Čerenšek je psiholog koji godinama radi s brojim sportašima. Ističe kako sportaši Đokovićevog kalibra moraju biti svjesni svoje popularnosti iz ovog razloga.

gol expired Đoković će pratiti Australian Open iz pritvora? Stručnjak za imigraciju objasnio što čeka srpskog tenisača divider

"S velikom moći dolazi velika odgovornost, tako da toga trebaju biti svjesni. Ako ne prihvate odgovornost, onda izjave koje daju mogu njima naštetiti, ali i brojnim drugim ljudima koji ih prate", rekao je Čerenšek pa dodao.

"Posebno tu mislim na djecu koja ih prate nekritički, prate ih u stopu i doslovce ponavljaju stvari koje oni kažu".

Upravo zbog vojske obožavatelja diljem svijeta, veliki svjetski brendovi potpisuju superbogate ugovore sa superstarovima poput Đokovića. Oni često znaju otkazati suradnju zbog negativnog publiciteta

gol expired Australci proširili istragu protiv Novaka Đokovića, prijeti mu do pet godina zatvora! divider

A ovo su samo neki od primjera.

Tiger Woods ostao je bez brojnih sponzora nakon svog seks skandala, a
slično je prošao i veliki Kobe Bryant nakon optužbe o silovanju.

Od Luisa Suareza sponzori su se distancirali nakon svjetski poznatog ugriza za rame Chiellinija na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a veliki brendovi pobjegli su glavom bez obzira od Oscara Pistoriusa kada je protiv njega podignuta optužnica za ubojstvo vlastite djevojke.

gol expired Australski ministar neće ni ove srijede protjerati Novaka Đokovića, otkriven razlog zašto divider

"Ja vjerujem da u ovom trenutku ne očekujem da će doći do otkazivanja sponzorskih ugovora Novaku. Ipak je on najveći broj jedan. Vjerujem da sponzori prate. Držat će distancu. Utišat će komunikaciju sa njim", rekao je Vučinić pa dodao.

"Sigurno će se napraviti istraživanje javnosti gdje je Novak. Svi tu imaju jednu vrlo, vrlo točnu računicu", zaključio je Vučinić.

A hoće li ova ova situacija Đokovićevu računicu pretvoriti iz plusa u minus, doznat ćemo vrlo brzo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider