Nogomet
Nogomet

Čačić nakon pobjede protiv Šibenika posebno istaknuo jednog igrača: ''Odigrao je jednu od boljih utakmice ove jeseni''

Dinamo je slavio 3:0 protiv Šibenika u posljednjoj utakmici 16. kola SuperSport HNL-a.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dinamo je slavio 3:0 protiv Šibenika na domaćem terenu u sklopu 16. kola SuperSport HNL-a. Modri su zasluženo slavili prikazanom dominacijom na terenu, sve je krenulo već od dvadesete sekunde kada je Drmić zatresao gredu.

VIDEO Darijo Srna: Hrvatska mora prihvatiti ulogu favorita Svjetskog prvenstva, prejaki smo!

Dinamo se nije opuštao niti trenutka, već su dodatno pojačali tempo i na kraju slavili pogocima Drmića i Petkovića, a mrežu Rogića otključao je nesretni autogol gostujućeg braniča Mine.

Trener Dinama Ante Čačić zadovoljan je prikazanim.

"Jako sam zadovoljan načinom na koji smo ušli u utakmicu. Ozbiljno, mobilno, motivirano i angažirano. Napravili smo dosta dobrih stvari, a posebno to naglašavam jer nije lako igrati protiv protivnika za kojeg smo znali da je dosta desetkovan, a mi smo izašli iz Europe. Riješili smo sve u prvom poluvremenu, a nakon trećega gola smo malo popustili. Imali smo kontrolu utakmice iako je Šibenik imao par situacija dobrih iz kojih je mogao ublažiti zasluženi poraz", rekao je Čačić.

Xavi Alonso brutalno prizemljio hit momčad Bundeslige: Apotekari ih ispratili s pet golova u mreži

Posebno je istaknuo jednog igrača, Luku Ivanušeca, koji je bio pod kritikama javnosti nakon nekoliko rezerviranijih izdanja ove jeseni.

"Ivanušec je odigrao jednu od boljih utakmica ove jeseni. Bio je vrlo angažiran bez lopte, u posjedu je imao brza rješenja i dolazio je u završnicu te dosta toga iskreirao. Petković dobar, rastrčan, bilo ga je u šesnaestercu, a posljedica toga bili su i prvi i treći gol. Bilo je jako dobrih i kvalitetnih izdanja naših igrača."

Na naredbu predsjednika države vratio se u reprezentaciju, a onda s 38 godina postao senzacija i legenda svjetskih prvenstava

Dinamu slijedi utakmica protiv Rijeke na Rujevici sljedeći vikend, a zatim nakon toga mnoge čeka pauza sve do siječnja, ali ipak nadamo se da će prvenstveno Petković i Livaković dati svoj obol reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu koje kreće za manje od dva tjedna.

Liverpool odnosi tri boda iz Londona, Perišić dvaput zatresao okvir gola: Emery uspješno debitirao pobjedom protiv Uniteda

"Na širem popisu Hrvatske je šest igrača, a tu je i Moharrami. Želio bih da idu svi na prvenstvo. Igrači sad imaju dva dana slobodno pa se vidimo tek u srijedu, a nakon toga je plan da ih ne vidim, a ni oni mene, barem tri tjedna. Mislim da će se veseliti tome. Ovo nam je bila 29. utakmica ove sezone i za svaku pohvalu je način na koji su danas reagirali'', poentirao je strateg Modrih.

Standings provided by Sofascore