Nogomet
Nogomet

Bijesni Argentinci spremali osvetu ''svojima'', ali stigao im hladan tuš iz Europe

Brončana medalja nije mogla ublažiti nezadovoljstvo Gaučosa raspletom na Copi.

Reprezentacija Argentine (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Argentinski nogometni savez (AFA), ali i cjelokupna nogometna javnost u Argentini i dalje teško prihvaća poraz od Brazila u polufinalu Copa Americe.

Njihovo nezadovoljstvo zbog nekorištenja VAR-a u dvije sporne situacije u kojima su tražili jedanaesterce dodatno se razbuktalo nakon što su brazilski mediji izrazili sumnje u to da su, možebitno, ljudi iz osiguranja predsjednika Brazila koristili istu frekvenciju radioveze kao i sudačka ekipa.

Izrazito su bijesni na CONMEBOL (Južnoameričku nogometnu federaciju), koji smatraju najvećim krivcem za skandal u polufinalu. Uostalom, sam Lionel Messi u svojim je izjavama optuživao CONMEBOL za korupciju i govorio kako je cijela Copa namještena s jednim jedinim ciljem – da Brazil osvoji naslov.

Seizmološkim rječnikom, Argentinu je zahvatio potres, a ono što slijedi moglo bi izazvati tsunami.

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama

UEFA sve zaustavila

Naime, Fox Sports je javio kako je Argentinski nogometni savez dobio ponudu UEFA-e da nastupi u Ligi nacija. To je odmah podiglo veliku buru u noghometnoj javnosti, a nekoliko sati nakon što je vijest počela kružiti svjetskim portalima, oglasila se napokon i UEFA.

''Nije istina da smo pozvali Argentinu da se natječe u Ligi nacija ili bilo kojem natjecanju pod okriljem UEFA-e'', napisali su u priopćenju.

Iduće izdanje ovog natjecanja održat će se u sezoni 2020./2021., a Argentinci su na neki način pokušali pritisnuti južnoameričku nogometnu organizaciju. Čekaju i dalje hoće li i kakvu suspenziju dobiti Messi od CONMEBOLA-a zbog svojih izjava, ali i odbijanja preuzimanja brončane medalje poslije utakmice za treće mjesto.

Messi može biti suspendiran na rok do dvije godine, a Argentinci su zauzeli stav da će, ako dobije bilo kakvu kaznu, prihvatiti ponudu UEFA-e. No takve ponude ipak neće ni biti.

Novi skandal na Copi: Nitko ne zna zašto je Messi isključen, on tvrdi da zna