Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nova afera na Apeninima

Veliki skandal: Tri slavna talijanska nogometaša u glavnim ulogama!

Novi je skandal, s legendarnim reprezentativcima Gianluigijem Buffonom, Fabijem Cannavarom i Gennarom Gattusom u glavnim ulogama, zatresao Apeninski poluotok...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srijedu su talijanski mediji imena sve trojice svjetskih prvaka iz 2006. godine doveli u vezu s kladiteljskim skandalom koji potresa državu. Niti jedan od njih, međutim, neće biti sudski procesuiran.

Za njihovo je dovođenje u kontekst skandala oko namještanja utakmica zaslužan Nicola Santoni, bivši nogometaš i aktualni trener talijanskog niželigaša Ravenne.

Talijanski mediji došli su u posjed snimljenih audiomaterijala na kojima je Santoni, u razgovoru s istražiteljima, spominjao trojicu slavnih talijanskih reprezentativaca.

"Nogomet je generalno zaražen virusom namještanja", rekao je Santoni prije no što se obrušio na Buffona, Cannavara i Gattusa:

"Gigi mjesečno na klađenje troši između 100.000 i 200.000 eura. Ništa bolji nisu Cannavaro i Gattuso. Sva su trojica ovisnici o klađenju."

Zadnje ali i najbitnije, državno je tužilaštvo provjerilo Santonijeve navode i službeno priopćilo da ne postoje indicije o uključenosti trojice nogometaša u namještanje utakmica.

U posljednjem valu borbe protiv sportskog kriminala 19. je ovog mjeseca talijanska policija uhitila 17 osumnjičenika za namještanje utakmica. Među njima bio je i bivši talijanski reprezentativac i Atalantin Capetan Cristiano Doni.

Ispada, međutim, da je dotična skupina organizirano utjecala na rezultate utakmica nižih razina natjecanja u Italiji i Istočnoj Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX