Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rodeš 25.

Clement Noel ostvario prvu pobjedu sezone i preuzeo ukupno vodstvo u slalomu!

"Krenut ću na sve ili ništa", rekao je jedini preostali hrvatski predstavnik na Sljemenu.

Francuz Clement Noel pobjednik je 11. izdanja slaloma skijaša za Svjetski kup na Sljemenu, dok je jedini hrvatski skijaš koji je osigurao drugu vožnju Istok Rodeš zauzeo 25. mjesto.

Mladi 22-godišnji Francuz postao je tako sedmi pobjednik sljemenskog slaloma, a rekorder je s pet pobjeda Austrijanac Marcel Hirscher koji je u rujnu prošle godine objavio prekid sjajne karijere.

Krunu sljemenskog kralja do sada su osvajali i Austrijanac Mario Matt, Francuz Jean-Baptiste Grange, Šveđanin Andre Myhrer i Talijani Giuliano Razzoli i Manfred Moelgg.

Prva pobjeda ove sezone za ukupno vodstvo

Noel je nakon prve vožnje bio četvrti, a sjajnim nastupom u drugoj vožnji stigao je do četvrte pobjeda u karijeri, a sve četiri je ostvario u slalomu. Bila je to njegova prva pobjeda ove sezone kojom je preuzeo ukupno vodstvo u poretku slalomaša. Do Sljemena vodeći je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je skromnim 19. mjestom pao sve do trećeg mjesta.

gol expired Hrvatska se opet mučila, ali ipak slavila u generalci za EURO: Kauboji slomili Katar divider

Francuz je na koncu pobijedio sa sedam stotinki sekunde ispred Švicarca Ramona Zenhauserna koji je bio najbolji nakon prve vožnje.

Treći je bio 18-godišnji Talijan Alex Vinatzer, četvrti je bio iskusni Šveđanin Andre Myhrer, dok je Belgijac Armand Marchant, koji je nakon prve vožnje držao 20. mjesto, odličnim drugim nastupom skočio do pete pozicije.

Rodeš 25., ostali Hrvati bez druge vožnje

Rodeš je sa startnim brojem 17 nakon prve vožnje zauzimao 19. poziciju sa zaostatkom od 1,40 sekundi. U drugoj vožnji Rodeš, koji je lani na Sljemenu bio sedmi, što mu je najbolji rezutat u Svjetskom kupu, pao je za šest mjesta.

Hrvatske boje na Sljemenu branila su još petorica skijaša, ali nisu se uspjeli probiti do druge vožnje. Leon Nikić je zauzeo 39. mjesto, Filip Zubčić je bio stepenicu niže, dok su Elias i Samuel Kolega, te Matej Vidović odustali.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 474 boda, Talijan Dominik Paris je drugi sa 454 boda, dok je treći Francuz Alexis Pinturault sa 430 bodova. Najbolji Hrvat je Filip Zubčić na 46. mjestu sa 79 bodova.

U poretku slalomaša najbolji je Francuz Noel sa 180 bodova, drugi je Šveđanin Myhrer sa 175 bodova, a treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 162 boda. Kristoffersona je prvog mjesta koštala tek 19. pozicija u Zagrebu.

Istok Rodeš se nalazi na 22. mjestu sa 30 bodova, a Elias Kolega je stepenicu niže sa 28 bodova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider