Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nije mi jasno..."

Rakitić prokomentirao narušeni status u Barceloni i poslao jasnu poruku čelnicima

Ivan Rakitić našao se u startnoj postavi Barcelone drugu utakmicu zaredom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barca je sinoć slavila 1:0 u derbiju protiv Atletica golom Lionela Messija u završnici utakmice, a Ivan Rakitić našao se u startnoj postavi momčadi Erensta Valverda drugu utakmicu zaredom.

Nakon što je cijeli prvi dio sezone uglavnom prosjedio na klupi, hrvatski veznjak značajno je popravio minutažu igrajući od prve minute u dvije jake utakmice, prvo protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka i sada protiv Atletica u prvenstvu.

gol expired Srbija sanja utakmicu s Hrvatskom na Euru: Ćiro im podijelio nekoliko urnebesnih savjeta divider

"Jedino što želim je igrati i uživati. Dajem sve od sebe, mislim da još puno toga mogu ponuditi", kazao je nakon utakmice Rakitić, kojem je sportski direktor Barcelone Eric Abidal nedavno otvoreno poručio da se mora više potruditi u pronalasku novog kluba.

Rakitić prokomentirao svoju situaciju u Barceloni

No da bi Rakitić našao novi klub i da bi Barcelona dobila zadovoljavajuću odštetu, hrvatski veznjak mora više igrati. Čini se da su na Camp Nouu shvatili da nitko neće imati previše koristi ako hrvatskog veznjaka ostave da trune na klupi. Dvije posljednje utakmice govore da bi mu se status mogao popraviti.

Davor Šuker, Andrej Plenković, Marijan Kustić i Gordan Jandroković (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Drama u HNS-u, stiže konačni obračun: Kako je Šuker šokirao suradnike i što ga jedino može spasiti divider

"Osjećam da mi suigrači vjeruju i ako me trener ubuduće postavi u momčad, mislim da će to i dalje biti tako. Sada se moram prilagoditi zahtjevima momčadi i nastaviti dizati formu."

Katalonci nisu odigrali neku veliku utakmicu, dapače Atletico je možda imao veće šanse za pobjedu, ali Marc-André ter Stegen opet je bio u velikoj formi. Nijemac je obranama u prvom poluvremena spasio Barcu. Da je Atletico poveo, utakmica bi se jamačno drukčije razvijala.

gol expired Procurili rezultati utrke za Zlatnu loptu: Bit će burne rasprave, krah Cristiana Ronalda divider

Rakitić je odigrao cijelu utakmicu i uklopio se u sasvim prosječnu partiju svojih suigrača. Na Sofascoreu njegov je učinak valoriziran relativno niskom ocjenom. Sa 6,5 najlošije je ocijenjen igrač Barce i među četiri najlošije ocijenjena igrača utakmice.

Hrvatski veznjak poslao jasnu poruku čelnicima Barce

Lošije je ocijenjen samo Saul Niguez sa 6,4, a još trojica igrača Atletica ocijenjena su istom ocjenom kao i Rakitić. No Barcelona je pobijedila pa recenzije španjolskih medija nisu odveć naoštrene. Svima je jasno da Rakitić treba vremena kako bi ušao u formu.

"Nije mi jasna cijela situacija jer ja želim igrati", priznaje hrvatski veznjak, koji je prokomentirao svoju trenutačnu situaciju u Barceloni i poslao jasnu poruku čelnicima katalonskog kluba.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Messi slavi, Ronaldo žali što je napustio glamur Madrida: Nema Realova PR-a, nema Zlatne lopte divider

"Ako ću igrati, za mene nema boljeg mjesta od Barcelone. Želim uživati svaki dan, ako je moguće da to bude u Barceloni, tim bolje za mene."

Rakitić se na kraju osvrnuo na tijek utakmice.
"Bili smo samopouzdani, čekali smo drugo poluvrijeme kako bismo se opustili i zaigrali kako znamo nakon njihove početne inicijative."

Rakitić treba vremena, ništa ne ide preko noći. Osim toga, Barcelona je obje utakmice pobijedila s njim u momčadi. Ako Katalonci tako nastave, a Rakitić nastaviti podizati formu, tko zna, možda je moguć potpuni obrat u cijelom slučaju.

Jeste li zadovoljni grupom na Euru?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider