Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško bez Kraljeva

Messi slavi, Ronaldo žali što je napustio glamur Madrida: Nema Realova PR-a, nema Zlatne lopte

Lionel Messi osvojit će šestu Zlatnu loptu i preteći će Cristiana Ronalda, koji ostaje s pet najvažnijih individualnih trofeja...

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je sinoć u svojem stilu srušio Atletico u Madridu, Lionel Messi večeras će u pariškom Theatre du Chatelet podignuti svoju šestu Zlatnu loptu i naslijediti prošlogodišnjeg pobjednika Luku Modrića.

Nije službeno objavljeno, ali to će se dogoditi tek večeras na gala priredbi koja počinje u 20:30, a već prije nekoliko dana je procurilo da je Messi pobjednik. Katalonski mediji probili su zaštićenu informaciju da je Messiju na snimanje došao fotograf France Footballa.

Davor Šuker, Andrej Plenković, Marijan Kustić i Gordan Jandroković (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Drama u HNS-u, stiže konačni obračun: Kako je Šuker šokirao suradnike i što ga jedino može spasiti divider

Da je Messi pobjednik, može se zaključiti i po tome što je potvrđeno da dolazi na dodjelu nagrade. Zna se da on i Cristiano Ronaldo nevoljko dolaze na takve svečanosti ako nisu dobitnici glavne nagrade.

Messi ispred Van Dijka

Stoper Liverpoola Virgil van Dijk dugo je slovio kao favorit, dobrim dijelom i stoga što su mu novinari dali najviše glasova u FIFA-inu izboru The Best, pa se mislio da će isto rezonirati i novinari koji su glasali u izboru France Footballa, no Argentinac je u završnici godine okrenuo priču na svoj mlin.

gol expired Procurili rezultati utrke za Zlatnu loptu: Bit će burne rasprave, krah Cristiana Ronalda divider

Tko je više zaslužio, druga je priča, no Messi je, prema neslužbenim spekulacijama, dobio 64 glasa više i pobijedio. Mohamed Salah je trećeplasiran, dok je Cristiano Ronaldo tek četvrti. Za Portugalca je zacijelo manje bitno je li četvrti, deseti ili drugi. Nije teško dokučiti da mu teško pada što ga je Messi obišao na vječnoj listi osvajača najprestižnije individualne nagrade u svijetu nogometa.

Messi ih sada ima šest, Ronaldo je ostao na pet. Još je teže za Portugalca prihvatiti realnu prognozu da će i ostati na toj brojci, a da će Argentinac najvjerojatnije osvojiti barem još jednu, dosta vjerojatno i dvije do kraja karijere.

Ronaldo žali za Realom

Španjolski izvori kažu da Realovim kampom Valedebebasom kruže glasine kako je Ronaldo u intimnom društvu zažalio što je napustio Santiago Bernabeu. Svakidašnja Ronaldova jadikovka navodno je brzo stigla do bivših mu suigrača i predsjednika Florentina Pereza.

gol expired Na velikom spektaklu bez ovih prizora: Fanovi će biti razočarani, pogledajte u galeriji zašto divider

Iako je to i ranije naslućivao, tek dolaskom u Juventus shvatio je što je Real i kolika je razlika između ta dva kluba. Juventus je, nema dvojbe, jedan od najvećih klubova, no s Realom i njegovim blještavilom, glamurom, pompoznošću, medijskom zastupljenošću i svakom vrstom moći, na travnjaku i izvan njega, nitko se ne može usporediti. Doslovce i figurativno rečeno, Juveov „stadiončić“ i raskošne kraljevske daske Bernabeua ne mogu stati u istu rečenicu kako god okrenuli.

Navodno je Portugalac uvjeren da bi prošle sezone sigurno osvojio Zlatnu loptu umjesto Modrića da je ostao pod okriljem Kraljevskog kluba, a i da bi ove sezone bio glavni favorit. Mnogi su uvjereni da bi mu Realov PR stroj donio odlučujuću prednost.

Nema kraljevskog PR-a, nema Zlatne lopte

Realovo privikavanje na život bez Ronalda ne protječe lako, ali Ronaldu je bez Reala još teže. Ronaldova osobna statistika u Juventusu puno je umjerenija nego u Realu. Portugalca godine polako pritišću i treba mu sve veći oslonac unutar kluba i momčadi za koju igru.

gol expired Srbija sanja utakmicu s Hrvatskom na Euru: Ćiro im podijelio nekoliko urnebesnih savjeta divider

Očito vjeruje da bi mu u Realu sve bilo lakše. Ronaldo je navodno shvatio da je brzopleto reagirao kada je odlučio napustiti lagodnu zavjetrinu Reala i prihvatiti bremenite izazove koji su ga čekali u Juventusu. Ipak, ego je bio jači od racionalne prosudbe. Ronaldo je na osobnom primjeru uvidio da nije baš sve u nekoliko milijuna eura više.

Shvatio je da mora osvojiti Ligu prvaka s Juveom ili veliki trofej s Portugalom kako bi se dokopao Zlatne lopte, a to nije baš tako lagan zadatak. Nema sumnje da bi mu u Realu sve bilo mnogo jednostavnije. Dok je igrao u Realu, znao je osvojiti Zlatnu loptu čak i u godini (2013.) kada su Madriđani ostali potpuno kratkih rukava, bez ijednog velikog trofeja. U dresu Juvea to je nemoguća misija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider