Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
večeras proglašenje

Procurili rezultati utrke za Zlatnu loptu: Bit će burne rasprave, krah Cristiana Ronalda

Večeras će u Parizu šesti put u svojoj karijeri Lionel Messi dobiti trofej Zlatne lopte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je vjerovati vjerodostojnosti fotografije koja je procurila na društvenim mrežama, Lionel Messi danas će preuzeti svoju šestu Zlatnu loptu France Footballa!

Argentinac je odnio pobjedu ispred stopera Liverpoola Virgila van Dijka, europskog klupskog prvaka, viceprvaka Engleske i viceprvaka Lige nacija s Nizozemskom.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Messi slavi, Ronaldo žali što je napustio glamur Madrida: Nema Realova PR-a, nema Zlatne lopte divider

Messi je dobio 446 bodova, odnosno 64 više od Van Dijka, koji je u konačnici stao na 382 boda. Više nego upola manje bodova od Messija dobio je Mohamed Salah na trećem mjestu, dok je Cristiano Ronaldo ostao tek na četvrtom mjestu sa svega 133 glasa.

Bit će to najlošiji plasman Cristiana Ronalda u posljednjih osam godina, kada je u najgorem slučaju završavao na drugom mjestu. Pet je puta uzimao ovu nagradu, sustigao je Messija lani, a sada je Argentinac ponovno pobjegao za jednu Zlatnu loptu.

gol expired Srbija sanja utakmicu s Hrvatskom na Euru: Ćiro im podijelio nekoliko urnebesnih savjeta divider

U izboru za Zlatnu loptu France Footballa glasaju ugledni sportski novinari, dopisnici francuskog magazina.

Ako su rezultati uistinu takvi, pokrenut će se burna rasprava. Je li Lionel Messi, samo u prošloj sezoni, bio bolji od Van Dijka?

Teško ih je usporediti s obzirom na dvije sasvim različite pozicije na kojima igraju, ali ostaje dojam da je Argentinac odnio nagradu zahvaljujući cjelokupnoj karijeri, a ne lanjskoj sezoni...

Messi je lani osvojio samo domaće prvenstvo, dok je Van Dijk uzeo Ligu prvaka, izbacio Argentinca u izravnom okršaju u polufinalu te igrao finale Lige nacija s Nizozemskom, koju je u finalu porazio Portugal.  

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider