Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tudoru pobjeda u premijeri

Hajduk slavio u Varaždinu: Povijesna utakmica, VAR poništio gol i dosudio tri penala

Hajduk je gostovao u Varaždinu na otvorenju proljetnog dijela sezone

U utakmici 20. kola Prve HNL u nogometaši Hajduka su kao gosti pobijedili Varaždin sa 3:0 (1:0), a utakmica je ušla u povijest jer je po prvi puta došlo do VAR-provjere u HNL-u.

Edoukov udarac u 13. minuti rukom je zaustavio jedan od domaćih igrača. Tihomir Pejin odlučio se za provjeru putem VAR-a, što je prva provjera takve vrste u povijesti hrvatske lige.

Pejin je nakon odgledane snimke pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Mijo Caktaš, no vratar Nevistić obranio je njegov udarac. U 29. minuti Edouk je postigao gol, no opet je intervenirao VAR i pogodak je poništen zbog zaleđa.

gol expired Zubčić oduševio u Garmisch Partenkirchenu: Sjajna druga vožnja najboljeg hrvatskog skijaša divider

No u 42. minuti nije bilo dileme, Hajduk je poveo golom Jradija. Napadač Bijelih izveo je kratak korner s Tahirajem, otišao je udesno i s desetak metara pogodio mrežu Varaždina.

Hajduk protiv Varaždina na poluvremenu vodi 1:0. Očekuje se početak drugog poluvremena.

Pejin je do kraja utakmice uz asistenciju VAR-a pokazao još dva penala za Hajduk. Precizni su bili Caktaš i Edouk za konačnih 3:0.

gol expired Dirljiva zahvala Bryantove supruge Realu i Atleticu: Obje ruke za Milan, anegdota s Ronaldinhom i Messijem ušla u legendu divider

Hajduk je nakon 189 dana u Varaždinu ostvario prvu pobjedu na gostovanjima, a kuriozitet je da je tu zadnju pobjedu ostvario upravo protiv Varaždina.Tada je Hajduk vodio Damir Burić, kojeg je na klupi Bilih naslijedio Igor Tudor, koji je osvajanjem tri boda na gostovanju proslavio povratak na klupu Hajduka.

Nakon nepotpunog 20. kola na vrhu tablice je Dinamo sa 50 bodova, a drugoplasirani Hajduk ima 38, odnosno četiri više od trećeplasirane Rijeke koja ma 34 boda, dok je četvrti Osijek, uz utakmicu manje, sakupio 33 boda. Novim porazom momčad Varaždina sa samo 12 osvojenih bodova drži posljednje mjesto na tablici, ali isti broj bodova ima i pretposljednja Istra 1961.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider