Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
liverpool ga dočekao

Klopp je ipak pogodio? Nekoć najskuplje pojačanje počinje opravdavati novac, srušio je i rekord

Igrač koji je svojevremeno bio najskuplje pojačanje u povijesti Liverpoola napokon pokazuje koliko dobar može biti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Naby Keita prošle sezone stigao u Liverpool, izgledao je kao sjajan dodatak momčadi Jürgena Kloppa. Njegove usluge osigurali su još sezonu ranije u tom trenutku rekordnim transferom u povijesti kluba – RB Leipzigu za gvinejskog su veznjaka platili 60 milijuna eura.

Međutim, početak nije bio lagan za centralnog veznog igrača, kojeg su opisivali kao kombinaciju N'Goloa Kantea i Luke Modrića. Keita je bio poprilično neuvjerljiv u prvoj sezoni i mnogi su se već pitali jesu li Redsi promašili s tom investicijom.

Međutim, sudeći po recentnim Keitinim partijama, čini se da bi u njemu mogli dobiti još jedan jak adut u ionako moćnoj momčadi.

gol expired Barcin skriveni dragulj predstavio se svijetu: Debitirao u Ligi prvaka i oduševio, zaslužuje li više minuta? divider

Kako to često ide, kad jednom smrkne, drugom svane – Keita je upao u momčad nakon Fabinhove ozljede i sjajno iskoristio priliku. U posljednje dvije utakmice (Bournemouth i Red Bull Salzburg) zabio je dva gola, jednom asistirao i oba puta bio proglašen igračem utakmice.

Uzorak je još premali za konkretnije zaključke - ove sezone nastupio je u ukupno šest utakmica - ali Keita, kojem su tek 23 godine, napokon pokazuje karakteristike zbog kojih je Liverpool za njega posegnuo duboko u džep. Radi se o svestranom i modernom centralnom veznjaku, jako dobrom u oba smjera, igraču kojeg je pun teren i koji je uvijek u pokretu.

gol expired Šansa koju ne smije propustiti: Slavenu Biliću ukazala se "meč-lopta" divider

"Naby je sjedio i mislio: 'Zašto ne igram?' Sve mi je to jasno. Puno smo pričali, igrač mora znati da trener i dalje vjeruje u njega. Naby je imao problema s ozljedama, a momčad je dobro igrala, pa onda ne želiš mijenjati. Samo nije imao sreće, a u životu uvijek treba imati sreće", rekao je Jürgen Klopp o svom veznjaku.

Eto, Keita je dočekao svojih pet minuta sreće, a usput je srušio i rekord Premierlige – nitko dosad nije odigrao toliko utakmica, a da nijednom nije izgubio. Keita je u elitnom rangu engleskog nogometa skupio 28 utakmica za Liverpool i još čeka prvi poraz. Puno to govori o snazi Kloppova Liverpoola…

gol expired Pretukao suprugu i kćer? Priveden bivši srpski košarkaš s četničkom tetovažom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider