Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dok konkurenti kiksaju...

Šansa koju ne smije propustiti: Slavenu Biliću ukazala se "meč-lopta"

Osim Lige prvaka, ovaj utorak i srijeda rezervirani su i za 21. kolo engleskog Championshipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski Championship dogurao je već do 21. kola, u sklopu kojeg je šest utakmica odigrano sinoć, dok ih se još šest treba odigrati danas.

Slaven Bilić i njegov West Bromwich Albion večeras gostuju kod slabašnog Wigana, uz spoznaju da im se otvorila lijepa prilika da dodatno povećaju prednost u utrci za plasman u Premierligu.

Kao što je poznato, iz Championshipa će se u elitni rang engleskog nogometa na kraju sezone izravno plasirati prva dva kluba, dok će oni poredani od trećeg do šestog mjesta u razigravanje za jedno preostalo mjesto.

Sveti cilj: biti među prva dva

Pred Bilića su čelnici njegova kluba uoči početka sezone kao imperativ postavili upravo to - osvajanje jednog od prva dva mjesta - pa ih, u tom kontekstu, najviše interesira bodova prednost pred trećeplasiranim. Ona bi se večeras, u slučaju trijumfa nad Wiganom, mogla popeti na čak 13 bodova.

Naime, treću poziciju drži Fulham, a on je sinoć posrnuo na gostovanju kod Prestona i izgubio s 2:1, te ostao na 35 bodova. Kiksao je i četvrtoplasirani Bristol City, koji je kao domaćin izgubio od Millwalla s 2:1, a pobjedu u ovom kolu nije ostvario niti peti Nottingham, koji je kod kuće odigrao 1:1 s Middlesbroughom.

Bilić, dakle, osim što s pobjedom može preskočiti Leeds i vratiti se na vrh, ima priliku ostatku konkurencije pobjeći na relativno veliku udaljenost i trasirati put ka željenom cilju.

Do kraja je još velikih 25 kola, u igri je 75 bodova, ali eventualnih +13 svakako bi bio lijep kapital za nastavak sezone...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider