Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napoli drugoplasirani

Liverpool preživio meč odluke: Salah iz "nemoguće" pozicije potvrdio prolaz u Ligi prvaka

Odigrane su prve utakmice šestog kola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool i Napoli dva su sastava koji su iz skupine E prošli u osminu finala Lige prvaka

Epilog je to posljednjih 90 minuta uoči kojih je nadu u prolaz gajio i Red Bull Salzburg, ali je u konačnici na svom terenu izgubio od Liverpoola s 2:0 i završio na trećem mjestu pa će svoj europski put nastaviti u šesnaestini finala Europske lige. 

Napoli je svoj posao obavio rutinski, sa 4:0 svladao je već otpisani Genk i čekirao svoju vizu za nokaut fazu, osluškujući što se događa u Mozartovom gradu gdje se igrao dvoboj odluke. 

Od prve minute sijevalo je na sve strane, izrazito napadački su krenuli i Austrijanci i Englezi, ali zahvaljujući brojnim promašajima na odmor se otišlo bez pogodaka. 

I onda, u uvodnim minutama nastavka, dvaput je unutar 100-tinjak sekundi pokleknula obrana Red Bulla. Prvo je Naby Keita udarcem glavom u 57. minuti poentirao nakon solo prodora i lijepe asistencije Sadija Manea, a tek što se krenulo s centra, Mohamed Salah je iskoristio lošu reakciju domaćeg stopera, presjekao loptu koju je ovaj htio vratiti svom vrataru, potom zaobišao i vratara i onda svojom slabijom (desnom) nogom iz izuzetno teške pozicije pogodio suprotni kut. Bio je to pogodak koji je ubio svaku nadu Red Bull Salzburgu da može doći do trijumfa, zgoditak koji je potvrdio prolaz Redsa u osminu finala. 

Red Bull Salzburg - Liverpool 0:2, Napoli - Genk 4:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider