Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali postoji prepreka

Više nema dileme koji je Messijev novi klub: ''Obavijestit ćemo javnost što prije…''

Lionel Messi trebao bi se u narednim danima sve dogovoriti s novim klubom…

Polako se otklanjaju sve sumnje oko novog kluba Lionela Messija. Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi u narednim danima, Argentinac će dodatno pojačati već spektakularnu momčad Paris St-Germaina.

Pišu to španjolski mediji, među kojima je Marca raspalila ovu vijest kao sigurnu dok katalonski mediji potvrđuju kako su pregovori u tijeku te da Neymar, koji je navodno Messiju već obećao svoj broj 10, pritišće upravu da što prije finaliziraju jedan od najluđih transfera u povijesti nogometa.

Podsjetimo, Messiju je istekao ugovor s Barcelonom, a nakon što su se ipak dogovorili, La Liga je stopirala njegovu registraciju jer Barca nije mogla ispuniti pravila lige tj. dopuštenu granicu visine budžeta koja odlazi na plaće igrača.

gol expired Guardiola u blagom šoku: ''Dali smo Grealishu broj 10 jer smo mislili da se Messi dogovorio s Barcom'' divider

Bivša Barcina uprava se zaigrala dovođenjem skupih zvijezda dajući im astronomske plaće posljednjih godina, a onda je uslijedila kriza i pomicanje te dopuštene granice od strane La Lige što je pokopalo nade u ponovnu registraciju Messija.

Samo PSG može platiti, ali ne odmah, moraju napraviti rasprodaju

Ovu će nevjerojatnu situaciju iskoristiti PSG jer praktički drugi nitko ne može. Manchester City je uložio u Jacka Grealisha, a finalizira se i transfer Harryja Kanea pa zbog poštovanja Financijskog fair-playja za Messija neće biti dovoljno novca.

gol expired Navijači Barce vrijeđali Griezmanna na dolasku u trening centar: "Messi odlazi zbog tebe!" divider

No ni Parižani nisu bez problema u ovoj situaciji. Baš kao i Barca koja to nije uspjela, i oni moraju prodati velik broj igrača kako bi uklopili Messijevu plaću od 30-40 milijuna eura, što ukupno zbog poreza bilo više od 60 , možda čak 80 milijuna.

Navodno bi trebali zaraditi, što prodajom što rješavanjem plaća pojedinih zvijezda, lak 180 milijuna eura kako bi mogli pokriti dolazak Messija.

Sve osim osvajanja Lige prvaka bio bi debakl

Ove su sezone besplatno, u Juventusovom stilu, stigli Donnarumma, Sergio Ramos te Wijnaldum, a kupili su Hakimija iz Intera. U obrani su još kapetani Marquinhos i Kimpembe, u vezi je Verratti, u atomskom napadu Mbappe, Neymar i Di Maria koji bi dolaskom Messija vjerojatno izugbio poziciju u prvih 11.

gol expired Predsjednik Barcelone sve otkrio: "Messi je htio ostati, ali to bi uništilo klub" divider

Sarabia, Draxler, Navas, Icardi, Herrera i ostali mogli bi se naći na paničnoj transfer-listi jer PSG mora nekoga prodati i to pod hitno.

''Klub radi na dovođenju Messija i ako se pojavi bilo kakva informacija obavijestit ćemo javnost što je prije moguće'', rekao je na press-konferenciji Mauricio Pochettino koji je vozio Ferrarija za cestu, a sad je dobio onog za utrke Formule 1.

PSG tako moraviti isto ono što nije uspjela Barca, a to je rasprodaja. Neki tvrde kako predsjednik Blaugrane Joan Laporta više nije htio nego što nije uspio prodati nekoliko igrača kako bi Messi mogao ostati, istina bi se mogla saznati uskoro...

Messi u Barceloni

Gdje će završiti Messi?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider