Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SRETNO, MAJSTORE

Što treba Modriću za Zlatnu loptu? Liga prvaka je ključ, a i ovo mu se mora poklopiti

Luka Modrić je među kandidatima za Zlatnu loptu ove sezone. Tu su još Benzema, Salah, Mane pa možda i De Bruyne.

Chelsea je u utorak vodio protiv Real Madrida 0:3 na kultnom Santiagu Bernabeu, a onda mu se dogodio Luka Modrić.

Hrvatski kapetan je u 80. minuti odlučio sve preokrenuti u korist Madriđana. Modrić je asistencijom, o kojoj priča cijeli svijet, donio Realu produžetke, a kasnije je Karim Benzema zabio za prolaz u polufinale.

gol expired VIDEO Modrić je unaprijed znao da će napraviti potez života, pogledajte kako! divider

Luka Modrić je priča dana u svjetskim medijima, mnogi mu govore da je najbolji veznjak u povijesti nogometa, a s 36 godina je ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu.

Što Modriću treba za drugu Zlatnu loptu?

Modrić je 2018. godine imao godinu života, osvojio je s Real Madridom Ligu prvaka, da bi na Svjetskom prvenstvu očarao igrom i odveo svoju Hrvatsku u finale. Za to je dobio i nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a kasnije je stigla nagrada za najboljeg igrača Europe.

U prosincu 2018. dobio je i Zlatnu loptu, koja se dodjeljuje najboljem na svijetu. Činjenica je da je te godine osvojio sve individualne nagrade koje jedan nogometaš može osvojiti. To nitko prije njega nije napravio, čak ni Messi i Ronaldo.

Mnogi ''stručnjaci'' su predviđali Modrićev pad u igri već nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali on je utišao sve koji su sumnjali u njegovu moć. Danas igra kao da ima 26 godina, a ne deset više…

gol expired Plakao je, a onda mu je prišao Modrić: Luka oduševio čak i Engleze ovom reakcijom divider

Modrić je pomaknuo neke granice nogometne igre, a ugledni Goal.com, jedan od vodećih svjetskih nogometnih portala, objavio je listu kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Luka je trenutno na petoj poziciji od 20 imena, na listi očekivano nema Messija i Ronalda koji igraju najlošije sezone u svojim karijerama, skroz ispod prosjeka.

Modrić ''vreba'' iz prikrajka

A iznad prosjeka je Luka, jaki Hrvat iz Zadra koji dominira nogometom, najvažnijom sporednom stvari na svijetu!

Lista spomenutog portala je sasvim realna, a prije utakmice protiv Chelseaja, ispred Modrića su bili Mbappe, Salah, Lewandowski i Benzema. Mbappe je sigurno otpao za osvajanje nagrade, visi mu i nagrada za najboljeg strijelca Ligue 1. Mohamed Salah je ozbiljan kandidat ako Liverpool osvoji naslov u Engleskoj i Ligu prvaka, ali nije jedini u Liverpoolu. Odmah iza Modrića je Sadio Mane.

On možda nije tolika zvijezda kao Salah, ali osvojio je Afrički kup nacija i plasirao se na Svjetsko prvenstvo, Salah nije i tu bi Mane trebao biti u prednosti ako Liverpool osvoji Premier ligu i Europu. Jednostavno se Maneovi uspjesi ne mogu zanemariti. Ista stvar vrijedi i za De Bruynea (Manchester City) koji je trenutno sedmi favorit. Redsi i City se bore za nalov u prvenstvu. 

Ključna je Liga prvaka 

Hrvatskom nogometašu za drugu Zlatnu loptu u karijeri treba naslov u Španjolskoj, tu je jako blizu. Kada bi podigao trofej Lige prvaka i recimo zabio gol u finalu, tu bi možda prestigao Karima Benzemu koji dominira ove sezone. Poznato je da golovi ne igraju preveliku ulogu u izboru, dokaz je baš i Modrić 2018., no postoji ono ''ali''. 

gol expired Što više čeka Florentino Perez? Modrić 30. lipnja može otići iz Real Madrida divider

Titulu najboljeg na svijetu dodjeljuje francuski France Football, francuski nogometaš Karim Benzema je prvi favorit, ali ne mora značiti da će mu dati Zlatnu loptu jer je Francuz i što zabija kao na traci. Ima tu više stvari koje se gledaju, dojam kod glasača je jako bitan, možda i presudan.

Sve je na Modriću

Luka do kraja sezone ima još sedam utakmica u prvenstvu i najviše tri u Ligi prvaka (polufinale i finale), ako tu bude na razini kao protiv PSG-a i Cheleseaja, oni koji odlučuju, moraju jako dobro razmisliti kome će dati Zlatnu loptu, tu opet dolazimo do onoga ako Real osvoji naslov Lige prvaka. Zasad je to samo jedna od mogućih opcija koja ide na ruku hrvatskog igrača i Benzeme.

U zadnjih 13 godina jedino su Messi, Ronaldo i Modrić osvajali Zlatnu loptu. Istina, Lewandowski je zakinut u pandemijskoj 2020. kada se Lopta nije dodijelila. No ispadanjem Bayerna u četvrtfinalu od Villarreala, njegovi snovi su ugašeni za ovu godinu.

Jako bitna stvar  u cijeloj priči je taj da se za ovu Zlatnu loptu ne računaju nastupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Zlatna lopta se dodjeljuje u rujnu ili listopadu.

Fantastičan je podatak da se Luka Modrić uopće spominje među kandidatima s 36 godina, a on je u ozbiljnoj igri za osvajanje. To sve govori tko je LM10.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider