Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjena na vrhu

Evo tko je sada najveći favorit za osvajanje Lige prvaka: Olakšan je i put do Zlatne lopte

Bayernovim ispadanjem dogodile su se promjene u poretku najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Villarrealovim šokom u Münchenu najviše je profitirao Liverpool, koji je na kladionicama postao najveći favorit za osvajanje Lige prvaka.

Manchester City dugo je nosio taj naslov, zapravo čitavu sezonu, no sada je Liverpool izbio na čelo kolone.

Iako je Villarreal izbacivanjem Juventusa i potom Bayerna pokazao da se na njega mora ozbiljno računati, pretpostavka je bookmakera da se Redsima ipak otvara lakši put do finala Lige prvaka.

Liverpool postao najveći favorit za osvajanje Lige prvaka

Liverpool je jednom nogom već zakoračio u polufinale, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici slavio je u Lisabonu protiv Benfice s 3:1 i bilo bi pravo čudo da ne prođe dalje, dok Manchester City vjerojatno očekuje puno teži zadatak u Madridu protiv Atletica.

gol expired Zavezao u čvor Bavarce, a onda popljuvao bahatog trenera Bayerna: "Kad pljuneš, moraš paziti da ne padne na tebe" divider

Građani su u prvoj utakmici pobijedili 1:0, a to nije prednost s kojom mogu spokojno istrčati na krcatom Wanda Metropolitanu.

Ako Građani prođu u polufinale, a to je ipak realna prognoza, tamo ih čeka Real Madrid, koji se sinoć protiv Chelseaja po tko zna koji put uspio iskopati iz teške situacije i proći dalje nakon produžetka.

Uz sav respekt prema Žutoj podmornici, naravno da nije isto igrati protiv Villarreala ili Real Madrida, najuspješnijeg kluba u Ligi prvaka svih vremena s ukupno 13 naslova.

Real u 10. polufinalu Lige prvaka u zadnjih 12 sezona

Fascinirajući je podatak da je Real u zadnjih 12 sezona čak 10 puta igrao u polufinalu Lige prvaka. Četiri puta je otišao do kraja.

S obzirom na to kako su postavljeni koeficijenti, očito je da kladionice smatraju kako će City, ako prođe Atletico, biti favorit protiv Reala, i to popriličan.

gol expired Nijemci šokirani ispadanjem Bayerna: Glavne zvijezde bez riječi, najavljuje se veliki remont divider

Naime, Bet365 ovako je poredao favorite za osvajanje Lige prvaka prije večerašnjih ogleda u Liverpoolu i Madridu:

Liverpool 2,25, Manchester City 2,50, Real Madrid 6,50, Villarreal 17,
Atletico Madrid 26, Benfica 501.

Salahu rastu šanse za osvajanje Zlatne lopte

Budući da se Liverpoolu otvara put do finala Lige prvaka, samim time rastu i šanse Mohamedu Salahu da osvoji Zlatnu loptu. Najveći konkurenti zasad su mu Karim Benzema i Kevin De Bruyne, a možda se u utrku uplete i hrvatski kapetan Luka Modrić.

Što se tiče posljednje trojice, vjerojatno će sve ovisiti o njihovu još uvijek hipotetskom ishodu polufinalnog okršaja te što će i kako odigrati kandidati u dvjema utakmicama.

Tko prođe u finalu i tamo slavi, imat će i velike šanse da osvoji Zlatnu loptu. 
 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider