Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro odlazi?

Barcin skriveni dragulj predstavio se svijetu: Debitirao u Ligi prvaka i oduševio, zaslužuje li više minuta?

Rijetko igra, ali igra dobro. Hoće li napustiti Barcu u potrazi za minutama?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomlađena momčad Barcelone pobijedila je Inter s 2:1 i eliminirala Talijane iz Lige prvaka. Barcini mladići oduševili su igrom; većinu pozornosti pokupio je rekorder Ansu Fati zajedno s ostalim polaznicima La Masije, ali jedan drugi igrač bio je pravo otkriće večeri.

Stoper Jean-Clair Todibo odigrao je sjajnu utakmicu protiv paklenog napadačkog dvojca Romelu Lukaku Lautaro Martinez; po Sofascoreu (ocjena 7,7) bio je drugi najbolji igrač Barcelone nakon vratara Neta, dok je po Whoscoredu bio igrač utakmice (ocjena 8,0).

Mladom 19-godišnjem francuskom stoperu bio je to debi u Ligi prvaka i ukupno tek peta službena utakmica za Barcelonu – dvaput je nastupio u Primeri ove i dvaput prošle sezone.

gol expired Izborio osminu finala Lige prvaka pa dobio otkaz dva sata kasnije: Slavni trener stiže u Englesku? divider

Stigao je u siječnju iz Toulousea, i to kao besplatan igrač. Originalno se trebao pridružiti u srpnju, ali Barca je ipak forsirala raniji dolazak nakon što je zbog sukoba s francuskim klubom završio u drugoj momčadi.

Njegova izvedba oduševila je navijače, a mnogi su na društvenim mrežama izrazili želju da se Todibou ukaže više povjerenja. Mladi francuski reprezentativac rođen u Francuskoj Gvajani oduševio je duelima, čitanjem igre, iznošenjem lopte… praktički svim elementima stoperske igre.

gol expired Šansa koju ne smije propustiti: Slavenu Biliću ukazala se "meč-lopta" divider

Ako Barcelona ne da više minuta Todibou, nema sumnje da će se lako naći netko tko hoće. Nekoliko klubova želi iskoristiti situaciju i dovesti ga u svoje redove – među njima su Bayer Leverkusen, Milan i Watford.

Navodno bi Barcelona bila sklona opciji prodaje ispod cijene s opcijom prvokupa. Vidjet ćemo hoće li u siječnju dogoditi takav scenarij ili će Todibo dobiti priliku češće igrati u prvoj momčadi.

gol expired Iznenađujuća vijest iz Koprivnice: Ejupi s 31 godinom prekinuo karijeru! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider