Ansu Fati ušao je u igru u 85. minuti utakmice Intera i Barcelone, a već u 86. zabio je za konačnih 2:1 i eliminaciju Nerazzurra iz Lige prvaka.

Barcin tinejdžer tako je postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka sa 17 godina i 40 dana. Prestigao je Petera Oforija-Quayea, koji je sa 17 godina i 195 dana postigao gol za Olympiacos 1997. Mateo Kovačić, strijelac za Dinamo protiv Lyona, sa 17 godina i 216 dana pao je na treće mjesto.

''Dodao sam Suarezu, on mi je vratio loptu. Nakon toga, kad sam zabio, bio sam iznenađen jer je cijeli stadion utihnuo. Pomislio sam: 'Što sam napravio?'" sažeo je svoje dojmove nakon utakmice.

Novi je to rekord Barcine senzacije – ranije ove sezone postao je najmlađi strijelac u povijesti Barcelone te najmlađi strijelac i asistent na istoj utakmici.

Fati je tako stavio šlag na tortu sjajne izvedbe pomlađene momčadi Barcelone, koja je pokazala da još ima materijala u slavnoj klupskoj akademiji La Masiji.

Prvi gol zabio je Carles Perez, koji je član Barcelone od 14. godine, pa ne čudi da su katalonski mediji puni hvale za mlade igrače Blaugrane. ''Bravo, djeco!'' stoji na naslovnici Sporta.