Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upoznajte ih

Tko su igrači koje je Barcelona dovela posljednjih sati prijelaznog roka?

Barcelona je bila vrlo aktivna u posljednjim satima zimskog prijelaznog roka.

Jean-Clair Todibo (FC Barcelona)

Na samom kraju zimske nogometne tržnice Barcelona je pomalo iznenađujuće objavila dolaske dvojice novih igrača. Prvi je Francuz Jean-Clair Todibo koji je iz Tolousea trebao stiži tek na ljeto, ali je će već danas biti predstavljen na Camp Nouu. Drugi je Brazilac Emerson koji će ostati do kraja ove sezone Atlético Mineiru.

Jean-Clair Todibo je 19-godišnjak koji igra poziciji zadnjeg veznog igrača, ali i stopera. Predsjednik Tolousea nešto se naljutio na Katalonce zbog načina na kojeg su vrbovali tinejdžera, ali priznao je da je sve bilo legalno. Trebao je na ljeto doći besplatno, ali očito su odlučili dati neki simbolični novac francuskom klubu i doveli ga odmah.

Kao što smo pisali, Barcelona je dugo skautirala Todiboa, a pratili su ga navodno i Juve i Napoli. Činjenica jest da je neiskusan, no stručnjaci tvrde da ima veliki potencijal. Mnogi ga uspoređuju s Raphaelom Varaneom, zvijezdom Real Madrida.

Osim što ima impresivne fizičke gabarite, visok je 190 cm, za Barcu je vrlo važno da je tehnički dotjeran i sklon pas igri. Todibo je zapravo veznjak koji je silom prilika završio na mjestu središnjeg braniča, pa ne čudi što je prilično vješt s loptom.

Što se tiče Emersona, radi se o desnom bočnom koji je koštao tek 12 milijuna eura. Trenutno igra za U-20 reprezentaciju Brazila na prvenstvu Južne Amerike. Kažu da je tipičan brazilski bek ofenzivnih sklonosti, a uspoređuju ga s legendom Barce Danijem Alvesom.

Ovaj 20-godišnjak ima jak udarac, krase ga prodori i precizna ubacivanja u 16-erac.

Jasno je da Barca polako, ali sigurno nadopunjuje momčad za budućnost. De Jong (21), Arthur (22), i Dembele (21), Todibo i Emerson pridružit će se generaciji u srednjim dvadesetim (Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Coutinho) koja bi trebala nositi klub u sljedećem desetlju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider