Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pokazali su aroganciju"

Barca na udaru teških kritika nakon novog transfera: "Ne ponašaju se kao veliki klub"

Već drugi put ove zime na adresu Barcelone stižu optužbe iz Francuske.

FC Barcelona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je osigurala prvo pojačanje za sljedeću sezonu dogovorom s 19-godišnjim stoperom Toulousea Jeanom-Clairom Todibom. Todibo će sezonu završiti u francuskom klubu, nakon čega će se 1. srpnja preseliti u Kataloniju.

Todiboa je pratilo još nekoliko klubova, a Barcelona ga je dugo skautirala i na kraju će ga dovesti besplatno. Ugovor mu istječe na kraju sezone nakon što su pregovori o produženju propali u studenom. 

Izgleda kao sjajan posao Barcelone, ali ne ako pitate Toulouse. Njihov je predsjednik Olivier Sadran u razgovoru za L'Equipe žestoko raspalio po Barceloni te optužio klub za aroganciju.

"Nisu se ponijeli kao veliki klub. Osim toga, objavili su da će igrač biti s njima u srpnju, a ne znam nikoga tko zna što se može dogoditi u šest mjeseci", rekao je.

"Nisam baš siguran da je Barca najbolji izbor"

''Život vas uvijek može iznenaditi, ponekad i neugodno. To pokazuje njihovu aroganciju, to je uvreda za nas. Nije to baš lijepo od velikog kluba, iako su, s pravne strane, imali pravo to napraviti. Također, dio je odgovornosti i na nama."

Sadran smatra i da bi veliki klubovi poput Barcelone trebali kompenzirati dovođenje mladih talenata iz manjih klubova. Po njemu, svatko bi trebao ispuniti svoju ulogu kako bi sustav funkcionirao.

"Za mene nogomet je kao ekosistem u kojem svaki klub igra svoju ulogu. Postoje veliki klubovi i klubovi koji stvaraju mlade igrače. Ako mene pitate, igrača su loše savjetovali, ima tek 10 prvoligaških utakmica u nogama. Barca također nije ispunila što se od nje očekuje", rekao je.

''On je igrač s puno kvaliteta, ali bez ikakva iskustva. Tako je kako je, nisam ogorčen, njegov je agent napravio svoj posao, ali je li Barcelona doista najbolji izbor za njega? Nisam baš siguran", zaključio je.

Zanimljivo, ovo je već drugi slučaj ove zime u kojem na Barcinu adresu stižu teške optužbe iz Francuske. Iz PSG-a su se ranije javno požalili zbog slučaja Adriena Rabiota, veznjaka koji je također na meti Barce, a njegova je sudbina još nejasna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider