Stoper Toulousea Jean-Clair Todibo postigao je dogovor s Barcelonom.

19-godišnji Francuz ostaje u Toulouseu do ljeta, kada mu istječe ugovor, a onda će prijeći u redove Barcelone potpuno besplatno, odnosno francuski klub neće dobiti odštetu. Barcelolna je vijest službeno potvrdila na svojoj web stranici.

Barcelona je dugo skautirala Todiboa i zaključila je da bi mogao biti odlična alternativa za skupocjenog Ajaxovog stopera Matthijsa de Ligta. Budući da je mladom Francuzu istjecao ugovor, Toulouse nije mogao računati na veliku odštetu, čak i da ga je prodao ove zime, ali Barcelona je morala hitno reagirati, jer Todiboa su pozorno pratili Napoli i Juventus.

Real u velikoj krizi, Modrić je možda pogriješio: Bale napustio Bernabeu, Mourinho kuca na vrata

Navodno su Talijani bili jako zagrijani, posebice Stara dama koja također dugo prati mladog Francuza. Radi se o igraču budućnosti. Činjenica jest da je neiskusan, no stručnjaci tvrde da ima veliki potencijal. Mnogi ga uspoređuju s Raphaelom Varanneom, zvijezdom Real Madrida.

Osim što ima impresivne fizičke gabarite, za Barcu je vrlo važno da je tehnički dotjeran i sklon pas igri. Todibo je zapravo veznjak koji je silom prilika završio na mjestu središnjeg braniča, pa ne čudi što je prilično vješt s loptom.

Nije poznato koliku će Todibo imati plaću u Barceloni, no zacijelo se radi o povećoj cifri. Francuz je zbog isteka ugovora mogao kalkulirati i tražiti veliku plaću, pa i bonus samo za potpis. Barca je očito pristala na njegove zahtjeve.