Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debitirao novi trener

Nastavlja se crni niz Rijeke: Poveli protiv Istre 1961 pa skoro ostali bez svega

Rijeka je osvojila samo bod na gostovanju kod Istre 1961 u Puli (1:1).

Nogometaši Rijeke već šestu utakmicu u nizu ne znaju za pobjedu. Na gostovanju kod Istre 1961 u susretu 6. kola SuperSport HNL-a osvojili su samo bod, odigravši 1:1.

Riječani su poveli već u 5. minuti, a strijelac je bio Haris Vučkić. Istra je izjednačila u 26. minuti, kad je Vinko Petković s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut riječkih vrata.

Debitirao novi trener Rijeke

Derbi Učke u ovom slučaju je bio i derbi začelja ljestvice hrvatskog prvenstva, prije svega zaslugom Rijeke, koja je u četiri prijašnja nastupa sakupila isto toliko bodova.

To je uoči gostovanja u Puli dovelo do smjene trenera Dragana Tadića, kojega je zamijenio Fausto Budicin, nekadašnji strateg pulske momčadi, koji je i tijekom igračke karijere nosio dres obje momčadi.

Hajduk - Lokomotiva Hajduk uspješan u prvoj domaćoj utakmici u prvenstvu: Umor se nije vidio unatoč paklenom ritmu divider

Njegov debi na riječkoj klupi nije mogao bolje početi. U 5. minuti je Prince Ampem poslao odličnu dijagonalu s lijevog boka u kazneni prostor domaće momčadi.

Tamo je riječki kapetan i vođa napada Haris Vučkić pustio loptu da jednom padne, a onda ju s kuta peterca iz poluvoleja snažno poslao preko glave nemoćnog Lovre Majkića u mrežu. Ni Vučkić nije mogao poželjeti bolju proslavu 30. rođendana.

U 9. minuti je Majkić opet bio svladan, ali je imao sreće što je pokušaj Djouahre iz slobodnog udarca odsjeo na spoju vratnice i grede, a ne u mreži.

Istra se brzo oslobodila početnog pritiska Rijeke

U početnih 20 minuta Rijeka je bila bolja, ali se nakon toga domaćin počeo oslobađati pritiska. Kao i u slučaju Riječana, prvi pokušaj Puljana prema vratima donio im je pogodak.

U 26. minuti se prema kaznenom prostoru s lijeve strane sjurio Vinko Petković. Riječka obrana je zakasnila s blokom, a Petković se, kad je zakoračio u šesnaesterac, odlučio na oštar prizemni udarac kojim je pogodio suprotnu malu mrežu uz samu vratnicu. Iako se ispružio, Nediljko Labrović nije uspio zaustaviti precizan i snažan udarac Petkovića.

Do kraja poluvremena je Istra u 38. minuti preko Bakrara još jednom ugrozila riječka vrata, ali je Labrović bio siguran kod tog snažnog udarca s ruba kaznenog prostora.

Riječani su u 41. minuti zaposlili Majkića. Na ubačaj iz slobodnog udarca dobro je glavom pucao Krešić, ali je Majkić bio na pravom mjestu.

Više od 2 tisuće gledatelja na utakmici

U drugom poluvremenu su obje momčadi bile manje uspješne u stvaranju opasnih situacija, ali Istra je na kraju bila bliža pobjedi, jer je Vinko Petković u posljednjoj minuti imao priliku za drugi pogodak.

Dobio je odličnu loptu iza leđa gostujuće obrane, utrčao do pet metara, pucao pod gredu, ali je kandidat za hrvatsku reprezentaciju Nediljko Labrović sjajnom refleksnom reakcijom spasio bod gostima.

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina promatralo je oko 2500 gledatelja, a sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Tablica HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider