Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjeda bijelih u varaždinu

Hajduk slavio u zamalo otkazanoj utakmici: Novo pojačanje debitiralo golom

Hajduk je upisao drugu prvenstvenu pobjedu.

Nogometaši Hajduka s uvjerljivih su 3:0 (0:0) pobijedili Varaždin u zadnjoj utakmici 2. kola Hrvatski Telekom Prve Lige odigranoj u nedjelju pred oko 5000 gledatelja na stadionu Anđelko Herjavec.

Pobjedu Hajduku u Varaždinu donijeli su Ivan Dolček, pogotkom u 49. minuti, Mijo Caktaš koji je u 55. minuti realizirao kazneni udarac te debitant u dresu Splićana, Nigerijac Samuel Eduok golom u 86. minuti.

Utakmica je bila pod upitnikom zbog jake kiše koja je pogodila Varaždin. Teren je bio natopljen, ali momčadi su ipak odlučile pokušati s igrom, a na kraju su uspješno odigrali utakmicu.

Domaća momčad je u prvom poluvremenu dobro parirala Splićanima, ali igrači Varaždina u završnici nisu imali igrača koji bi bio sposoban svladati raspoloženog vratara Hajduka Josipa Posavca.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Hajduk je iz prve opasne akcije došao do vodstva u 49. minuti. Jradi je povukao napad, pravovremeno uposlio Dolčeka u kaznenom prostoru, koji je nakon jednog dodira preciznim udarcem pogodio suprotni, lijevi kut domaćih vrata.

Samo šest minuta poslije Brazilac Jairo je pao u kontaktu s domaćim kapetanom Dariom Jertecom u kaznenom prostoru domaćina, a sudac Jović pokazao je na bijelu točku. Mijo Caktaš, koji je prije dvoboja primio nagradu za najboljeg strijelca Prve HNL u prošloj sezoni, pogodio je desni donji kut, iako je vratar Nevistić krenuo u dobru stranu.

Damir Burić je u 56. minuti dao priliku Hajdukovom pojačanju iz Nigerije, a Samuel Eduok odužio se pogotkom u 86. minuti, nakon što je odigrao prvih pola sata u dresu splitske momčadi.

Varaždinci su za pokazano zaslužili postići barem jedan pogodak, ali Posavec je bio vrlo siguran.

U dresu Hajduka debitirao je i David Čolina, perspektivni lijevi bek koji je stigao iz Monaca, a ponikao je u Dinamu.

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider