FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
lajav, a bez pokrića

Pale teške riječi na račun Stipe Miočića: "Nemam vremena čekati starca koji uživa u pozornosti"

Nakon što je nokautirao Juniora Dos Santosa američkom borcu Curtisu Blaydesu porasla su krila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Curtis Blaydes prošlog je vikenda nokautirao bivšeg UFC prvaka Juniora Dos Santosa i vratio se u najuži dio kandidata za napad na titulu prvaka teške kategorije, koju trenutno drži naš Stipe Miočić.

Amerikanac hrvatskih korijena još se uvijek oporavlja od operacije oka kojoj je bio podvrgnut nakon borbe protiv Daniela Cormiera, u kojoj je vratio naslov prvaka nokautiravši ga u 4. rundi. DC je kao i u prvoj borbi prljavim potezim, točnije ispruženim prstima, izbo oči Stipe Miočića i oštetio mu mrežnicu oka, zbog čega je morao na operaciju.

Miočić je nedavno objavio da se vratio treninzima, ali da prije svibnja neće ulaziti u oktogon protiv bilo koga. Tolika pauza našeg prvaka vrlo je frustrirajuća za mnoge borce, u prvom redu Daniela Cormiera koji ga je već nekoliko puta prozvao da mu da "njegov revanš".

gol expired Hamilton neće tako brzo u mirovinu, a ova fotografija otkriva i zašto divider

No sada se javio i Blaydes, kojeg su mnogi vidjeli kao izazivača još prije godine i pol dana, ali je tada bio poražen od Francisa Ngannoua. Od tada je nanizao tri pobjede i javno je zatražio od Miočića da donese neku odluku.

"Trenutno sve ovisi o Stipinim odlukama. Znam da je ozlijeđen i da ga nema neko vrijeme, ali bilo bi lijepo kad bi donio odluku. Daj nam barem neki rok, neki plan. Ako želi DC-ja to je u redu. U tom slučaju nemam problema čekati", rekao je Blaydes u razgovoru s najpoznatijim MMA novinarom današnjicem Arielom Helwanijem.

gol expired Legendarni Vatreni vodi novu životnu bitku, ali ne odustaje: ''Želim biti uzor svojoj djeci i doživjeti 100 godina'' divider

Blaydes je pokušao naglasiti da poštuje Stipu i njegovu ozljedu, ali je još jače pokušao naglasiti da je vrijeme da se prvak vrati u oktogon ili prepusti pojas.

"Neću lagati, ovo je pomalo iritantno i frustrirajuće. Poštujem Stipu, trenirali smo skupa u prošlosti, ali nisam ga zamišljao kao prvaka koji će stvoriti ovakvu situaciju. Ispada kao da samo upija pozornost. To je njegovo pravo, ali kao prvak bi se trebao boriti. On treba braniti pojas i dalje dokazivati da je prvak. Proći će godina dana prije nego što zakorači u Octagon, a to je za mene preduga pauza. Ako dođemo do lipnja ili srpnja, a budemo još uvijek bez odluke, počet ću tražiti da brani ili napusti pojas. Nije ovo izraz nepoštovanja, on je sjajan borac i odlična osoba, ali ja sam u najboljim godinama i nemam vremena čekati starce da uživaju u centru pozornosti. Makni se i napravi mjesta za svježu krv", zaključio je trećerangirani borac na ljestvici izazivača.

Koliko god bio dobar, Blaydes je trenutno tek treći u redu za napad na titulu, a i prije toga bi se trebao ponovno ogledati protiv čovjeka koji ga je pobijedio, Ngannoua, a kojeg je Miočić bez ikakvih problema "zakočio" još u siječnju 2018. godine.

gol expired Ima nade za Cibaliju? Hotelska tvrtka se javila s ponudom za većinski paket dionica divider

POBJEDA CURTISA BLAYDESA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider