Dok ostale divizije ne miruju, u teškoj kategoriji UFC-a i dalje nema borbe za pojas ni na vidiku. Razlog je ozljeda Stipe Miočića koju on vuče iz svoje posljednje dvije borbe s Danielom Cormierom.

Podsjetimo, Stipe ima velikih problema s očima zbog prljavih poteza Amerikanca koji mu je u obje borbe gurao prste u oči, što suci ni u jednom navratu nisu kaznili. No da je stvar ozbiljna, govori nam činjenica da se Stipe još uvijek nije do kraja oporavio, a Cormiera je pobijedio prije pet mjeseci.

Još uvijek nije počela priprema za novu borbu

Stipe je konačno dobio dozvolu liječnika za treninge, ali još ne i sparinge, pa mnogi vjeruju kako do završne borbe ove epske trilogije neće doći još nekoliko mjeseci. Lipanj se čini kao mjesec u kojem bismo mogli vidjeti njihovu treću borbu, no Stipe se sad malo igra sa živcima Cormiera baš kao što su UFC i američki borac ignorirali Stipu prošle godine kada je tražio revanš.

''Nadamo se da će se Stipe boriti ove godine, i to protiv nekoga koga još nije pobijedio, ta bi borba imala smisla'', provocirao je malo Stipin menadžer Jim Walters prije nekoliko dana.

On tvrdi da je Miočić otvoren za sve solucije, za obranu pojasa, ali i nastup u nekom meču izvan UFC-a koji bi mu donio bogatu zaradu, kao na primjer protiv Tysona Furyja.

Igra s Cormierovim živcima

Naravno, Cormier je poludio na takve izjave jer čeka tu posljednju borbu sa Stipom kako bi se konačno umirovio. Htio je to učiniti već nakon poraza u kolovozu, ali su ga ljudi iz UFC-a nagovorili na još jednu borbu u kojoj bi se mogao oprostiti s naslovom prvaka i/ili bogatim bankovnim čekom.

''Nisam uznemiren, više sam razočaran. Ako igraju neku igru, onda dobro. Vjerujem Dani Whiteu i UFC-u. Ako se Stipe neće boriti, možda će se organizirati borbu za privremeni pojas. Možda mu i oduzmu pojas. On ima jednu pobjedu u dvije godine, a borio se dva puta. Ali ne privlači me borba s nekim drugim'', poručio je Daniel Cormier.