Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konačni obračun

Nova afera u Realu: Ronaldo 'zašamarao' Pereza i Zidanea

Cristiano Ronaldo ponovno je uskovitlao prašinu u Real Madridu...

Usprkos visokoj pobjedi Reala nad Espanyolom i „hat-tricku“ Cristiana Ronalda u prošlom kolu Primere, na Santiago Bernabeuu nema mira. Barcelona je odmakla na četiri boda i još ima utakmicu manje, pa svaki novi posrtaj Reala može izazvati „kataklizmu“ neslućenih razmjera.

Napetu atmosferu dodatno je naelektrizirala najveća zvijezda kluba potezom koji se zasigurno neće svidjeti čelnicima i treneru madridskog velikana i koji bi u perspektivi mogao izazvati pravu „oluju“ na Bernabeuu.

Ronaldo 'otpisao' Real i uložio 140 mil. eura: Ovo je znak gdje prelazi na ljeto

Zinedine Zidane je s ponedjeljak na utorak dao slobodan dan svojim nogometašima, a Ronaldo je iskoristio priliku i privatnim mlažnjakom ponovno odletio u posjetu prijatelju Badriju Hariju u Maroko, pišu španjolski mediji pozivajući se na ekskluzivnu informaciju Huffington Posta.
Ne bi to bilo toliko problematično da mu Florentino Perez i Zidane, kako su pisali španjolski mediji, nedavno nisu zabranili odlaske u Maroko.

Ronaldo stavio na kušnju Pereza i Zidanea

Ronaldo je ove sezone svako malo letio u posjetu dobrom prijatelju, marokanskom „kickboxeru“, a kako je Real nizao loše rezultate, a Ronaldo igrao ispod svoje uobičajene razine, predsjedniku Reala „pukao je film“ i zabranio mu, bolje rečeno pokušao mu zabraniti posjete Maroku. Zidane je navodno podržao Pereza u tom zahtjevu s obrazloženjem da nepotrebno rasipa energiju te se na taj način ne može sasvim usredotočiti na svoj primarni posao, a to je nogomet.

Ronalda, kojeg prati glas možda i najegoističnijeg nogometaša pa i sportaša današnjice, očito nisu previše dojmili, nije mu trebalo dugo da prekrši zabranu. Ovim potezom Portugalac je stavio na veliku kušnju, prije svega Pereza kao vrhovnog autoriteta, ali i Zidanea kao trenera. Mnogi su mišljenja da će se sada vidjeti tko je stvarni šef u Realu, je li to Perez ili Ronaldo?

Tko je pravi šef u Realu?

U svakom slučaju Perezov autoritet je ozbiljno uzdrman. Za sada o ovom slučaju najviše pišu katalonski mediji, ali ne treba sumnjati da će u Madridu uslijediti velika galama ako Real, primjerice, ne uspije pobijediti u sljedećem kolu u Granadi. Madridski mediji obično reagiraju tek nakon neuspjeha Reala kada širom rasprostiru njegovo „prljavo rublje“. Lako je zamisliti kako bi se posljednja Ronaldova nepodopština mogla od poveće grude zakotrljati u golemu lavinu.

Perez će biti stavljen pred zid. Ili će Ronaldu pokazati izlazna vrata ili će sam kroz njih izaći. Nakon fijaska u prošloj i lošeg ulaska u novu sezonu, Perezu je ionako potkopan autoritet. Navijači mu okreću leđa i sve češće negoduju na otvorenoj sceni. Mnogi navijači Reala mišljenja su kako je Perez glavni krivac za sve što se događa „kraljevskom klubu“ u posljednje vrijeme.

Nemali je broj onih koji misle kako je Real pretvorio u taoca jednog igrača kojem je sve podređeno i kojem se mora „klanjati“ cijeli klub, a on takvu čast nije potvrdio najvažnijim trofejima, onim momčadskim. Dok Ronaldo „bilda“ individualnu statistiku, Real proživljava „najsušnije“ razdoblje u povijesti kluba. Od pedesetih godina prošlog stoljeća nije se dogodilo da Real osvoji samo jedno prvenstvo u sedam sezona.

Podatak koji sve govori. Katalonski Sport izdvaja jednu anegdotu po kojoj se može zaključiti tko doista šefuje u Realu. Nakon što je Rafael Benitez na jednoj od svojih press-konferencija odbio proglasiti Ronalda najboljim igračem na svijetu, već je rekao da je jedan od najboljih, dobio je upozorenje neimenovanog čelnika kluba.

'Dok je Pereza i Ronalda u Realu, Barca pali i žari'

„Pazi što govoriš, jer ako ovako nastaviš, nećeš dugo izdržati. Pomest će i tebe i nas zajedno s tobom“, navodno je rečeno Benitezu, koji je to kasnije prepričao nekim prijateljima.

Zna se kako je Benitez završio, a što će biti s Perezom i Zidaneom, tek će se vidjeti. Povijest govori da na Realovu „sajmu taština“ može biti samo jedan "bog i batina". Do Ronaldove „ere“ u „najvećem klubu na svijetu“ to su bez iznimke bili predsjednici kluba. Ali, stalna na tom svijetu samo mijena jest, kaže stara poslovica.

U Kataloniji će reći da Real ponajviše zbog opisane politike nepovratno predaje titulu „najvećeg“ Barceloni. Jedna od poruka na navijačkim forumima Barcelone najbolje ilustrira situaciju: „Dok je Pereza i Ronalda u Realu, Barca žari i pali kao nikada do sada. Smijete li poželjeti više? Samo neka što duže potraju!“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider